Barcelona

Les "majors" amenacen amb distribuir menys pel·lícules a Catalunya

Dura reacció d'exhibidors i distribuïdors davant l'aprovació ahir de la llei del cinema al Parlament. En una roda de premsa convocada aquest migdia, els empresaris han anunciat el trencament del pacte del doblatge al català amb la Generalitat. Han definit la llei com una llei electoralista i han dit que les "majors" reduiran el nombre de pel·lícules que es projectaran a Catalunya.

Actualitzat
El president de Fedecine, Luis Hernández de Carlos, ha assegurat que les "majors" reduiran "de forma ostensible" la quantitat de pel·lícules que distribueixen a Catalunya quan entri en vigor la llei del cinema català que va aprovar ahir el Parlament i que implica la traducció al català de la meitat de les còpies amb què es publiquen la majoria de les cintes.

En roda de premsa, Hernández ha afegit que en aquest mercat "constret" les "majors" que decideixin distribuir pel·lícules a Catalunya ho faran únicament en versió original, i ha mostrat el seu convenciment que totes acataran la llei "al peu de la lletra", perquè les companyies americanes "són absolutament escrupoloses amb la llei".
 
La màxima reticència de les "majors" és que la llei catalana deixi la "porta entreoberta" perquè altres territoris plurilingües exigeixin la mateixa obligació. Segons Hernández , la llei "és un disbarat", i si a Espanya només hi hagués dues llengües oficials, "potser podria haver-hi una sortida, però n'hi ha quatre".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut