Una de les plantacions de marihuana que tenia la xarxa desarticulada
Una de les plantacions de marihuana que tenia la xarxa desarticulada
Barcelona

Les màfies xineses passen del tèxtil a l'explotació de marihuana a l'engròs

L'organització que explotava compatriotes sexualment desarticulada la setmana passada aconseguia més d'un milió d'euros cada mes en el negoci de la marihuana

RedaccióActualitzat

Nous detalls de l'operació policial d'ara fa 10 dies a les comarques de Barcelona que va permetre alliberar 25 dones xineses a qui compatriotes seus obligaven a prostituir-se. Les feien estar disponibles les 24 hores del dia fins que tornessin el deute de 15.000 euros que, segons els seus captors, havien contret.

Ara s'ha sabut que, a més, es tracta de la primera xarxa xinesa que deixa de banda el tèxtil i s'especialitza en la marihuana a l'engròs. Els Mossos d'Esquadra han detectat en aquest sentit una nova manera d'actuar en les màfies xineses: passar a la plantació i exportació de marihuana després d'anys dedicats al tèxtil.

Un intent d'homicidi l'agost passat va posar la policia sobre avís i ara, 8 mesos després, els han desarticulat. Creuen que la banda, denominada Bang de Fujian, havia fet un salt qualitatiu en la seva manera de funcionar i ara fa un any i mig van potenciar els seus negocis.

L'organització gestionava plantacions de marihuana en habitatges i en naus industrials a Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Sant Cugat Sesgarrigues i Orkoien. La droga la venien al nord d'Europa, on multiplicaven per quatre el seu preu. Només en droga obtenien cada mes 300.000 euros per cadascuna de les 4 plantacions que tenien: més d'un milió d'euros el mes, gairebé 15 milions d'euros l'últim any.

Onze dels 25 arrestats han ingressat a presó i s'han alliberat una vintena de dones xineses que eren obligades a prostituir-se. L'inspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Domènech ha explicat que els delictes que s'imputa als detinguts són: temptativa d'homicidi, tràfic d'éssers humans, immigració il·legal, lucre de la prostitució, coaccions, amenaces, cultiu i tràfic de drogues, falsificació de document i blanqueig de capitals.

Les plantacions tenien doble paret i sofisticats sistemes d'escalfor i extracció que feia que no es notés la pudor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut