Madrid

Les "low cost" guanyen un 5% de passatgers tot i el núvol de cendra

Les companyies aèries de baix cost han transportat tres milions de passatgers el mes de maig, un 5,6% més que l'any passat, tot i les cancel·lacions i les queixes que va causar el núvol de cendra. En canvi, les aerolínies tradicionals van traslladar 2,24 milions de viatgers, un 1,7% més, segons les dades que ha difós el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. El mes de maig, les "low cost" han suposat més de la meitat de les entrades de passatgers estrangers cap a l'estat espanyol, mentre que les tradicionals han concentrat el 42% restant.

Actualitzat
Les companyies de baix cost també han augmentat el seu grau d'ocupació en els vols, que ha arribat al 81,1%, un 7,6% més que les aerolínies tradicionals. Pel que fa a les companyies, Ryanair, easyJet i Air Berlín s'han mantingut com les principals "low cost" a Espanya el passat mes de maig, i han transportat el 58% dels passatgers estrangers.

Els aeroports espanyols més utilitzats per aquestes aerolínies el mes passat han estat els de Palma de Mallorca, el de Màlaga i el de Barcelona-el Prat.

Els passatgers del Regne Unit, Alemanya i Itàlia han estat l'origen de set de cada deu passatgers que van optar per una companyia de baix cost. En canvi, les entrades procedents del mercat britànic, el principal emissor, s'han reduït un 4% fins als 1,21 milions de visitants.

Les xifres mostren que els estralls de la crisi econòmica haurien pogut més que les cancel·lacions i les molèsties ocasionades pel núvol de cendra del volcà Eyjafjalla.

Anar al contingut