Francesc Serés i Leïla Slimani, guanyadors del Premi Llibreter (ACN)
Francesc Serés i Leïla Slimani, guanyadors del Premi Llibreter (ACN)

Les llibreries premien Francesc Serés i Leïla Slimani amb el Premi Llibreter

Les novel·les "La casa de foc" i "El país dels altres" reben uns guardons votats per les llibreries de tot Catalunya

Actualitzat

Ja hi ha guanyadors de la vint-i-dosena edició dels Premis Llibreter, uns guardons que distingeixen llibres que les llibreries volen posar en valor i que no quedin amagats entre les constants novetats.

El premi en català se l'ha endut la novel·la "La casa de foc", de Francesc Serés, una obra que ja va guanyar el Premi Proa i confirma l'èxit del seu autor, recentment nomenat director de l'Institut Ramon Llull.

El jurat n'ha destacat la "qualitat literària magnífica" i que l'autor "juga amb l'ambigüitat i retrata la foscor i les llums que pots trobar en una petita comunitat", apuntant com "el paisatge conforma l'ànima de la gent que l'habita".

'La casa de foc', de Francesc Serés
'La casa de foc', de Francesc Serés


Leïla Slimani, premiada en Altres Literatures

Pel que fa al premi en la categoria Altres Literatures, ha estat per a l'obra "El país dels altres", de la marroquina Leïla Slimani. L'escriptora, que va guanyar el Goncourt el 2016, ha explicat que es tracta del seu llibre "més personal i íntim", encara que també és "molt polític i històric".

A "El país dels altres", l'escriptora s'inspira en la vida i la passió amorosa i prohibida dels seus avis, al final de la Segona Guerra Mundial.

També s'han premiat l'àlbum il·lustrat "Els estels", del canadenc Jacques Goldstyn; i els llibres de literatura infantil i juvenil "La nena del far", d'Annet Schaap; i "Àunia", d'Ivan Vera.

 

En l'acte, la presidenta del gremi, Maria Carme Ferrer, ha mostrat la seva alegria per poder celebrar la "festa dins de la nova normalitat" i ha agraït a tot el sector del llibre el suport a les llibreries, a més de consignar que aquest és l'any en què més votacions s'han rebut.

L'acte de lliurament dels premis l'ha presentat el periodista de TV3 Toni Puntí, que dijous rebrà a Girona el Memorial Pere Rodeja, com a reconeixement a la tasca feta en el periodisme cultural i a la seva especial atenció al món del llibre. El memorial també el rebrà la llibretera Gemma García, de les llibreries Vitel·la.

Convocat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, el Premi Llibreter el voten les llibreries de tot Catalunya sobre obra publicada. Té per objectiu "destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir la seva difusió mitjançant la seva promoció en les llibreries".

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut