Barcelona

Les Llars Mundet celebren mig segle de vida

De centre d'acollida d'un miler d'infants amb problemes socials a campus universitari, institut de secundària, residència de gent gran i fins i tot club de voleibol. Aquest és el caràcter social de les Llars Mundet, una instal·lació construïda durant la dictadura gràcies a la donació d'un empresari català establert a Mèxic que arriba al mig segle de vida. Representants de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i de la comissió d'antics alumnes celebren el 50 aniversari amb un reconeixement a la família Mundet i la plantada d'una olivera.

Actualitzat

Avui fa 50 anys que el general Franco va inaugurar les instal·lacions de les Llars Mundet. Només quatre anys abans, l'any 1954, l'empresari empordanès establert a Mèxic Artur Mundet visitava Barcelona i es feia ressò d'una demanda del president de la Diputació de Barcelona d'aleshores, el marquès de Castellflorite. Es tractava d'una empenta econòmica per a la Casa de la Caritat, llar de molts nens desemparats que es trobava abandonada.

L'empresari va finançar amb quaranta milions de pessetes la rehabilitació d'un edifici inacabat a l'actual districte de Nou Barris de Barcelona. La Diputació de Barcelona, que va aportar l'altra meitat del pressupost, va ser l'encarregada de construir les instal·lacions que durant molts anys van ser la llar d'un miler d'infants que provenien de famílies desestructurades.

Anys després, l'internat va donar pas a un institut de secundària, una residència per a persones amb disminucions i una per a gent gran i, amb la cessió d'una part de les instal·lacions per a la Universitat de Barcelona per part de la Diputació, un campus que actualment alberga la Facultat de Psicologia i altres departaments pedagògics. El recinte també disposa d'un complex educatiu i esportiu amb diversos camps d'entrenament de futbol i voleibol.

El president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho; la diputada de Benestar Social, Montserrat Ballarín, i representants de la comissió d'antics alumnes, organitzadors de la commemoració i diverses personalitats acadèmiques participen aquest diumenge en l'acte de commemoració dels 50 anys de les Llars Mundet de Barcelona. L'acte institucional, previst a les 12 del migdia a la plaça de l'Església del Recinte Mundet, consistirà en el descobriment d'uns bustos amb l'efígie de la família Mundet i la plantada d'una olivera.

Anar al contingut