Les Kellys han presentat al Parlament el distintiu de bones pràctiques
Les Kellys han presentat al Parlament el distintiu de bones pràctiques
Barcelona

Les Kellys creen un segell de qualitat per als hotels amb bones pràctiques laborals

Actualitzat

Les cambreres de pis, les anomenades Kellys, volen premiar amb un segell de qualitat els hotels que tinguin cura de les seves condicions de treball. Aquest dimecreshan presentat la iniciativa al Parlament, pensada també per visualitzar les seves reclamacions; millor salari, però, sobretot, una càrrega de feina assumible.

Al segell de qualitat, s'hi podran adherir voluntàriament els hotels que compleixin uns estàndards de bones pràctiques amb els treballadors. Normalment, els segells estan enfocats a valorar tots els serveis i equipaments que els clients hi trobaran dins; aquest, en canvi, vol posar nota a les condicions laborals d'aquells que hi treballen.

I així l'ha presentat la Vania Arana, que és cambrera de pis:

"En el segell es veu una Kelly feliç i que està donant l'ok amb el dit."

I l'ok passa perquè les cambreres de pis no estiguin externalitzades, se'ls apliqui el conveni de l'hostaleria i una càrrega de treball assumible. Uns requisits que verificaran elles mateixes fent la tasca d'inspecció.

"Parlarem amb les cambreres, veurem quin tipus de líquids fan servir, parlarem amb la direcció, parlarem amb la recepció i anirem fins a la cuina."

"L'hotel que s'amaga, el que no vol participar, aquest hotel no està complint, segur. Però la patronal diu que tots compleixen..."

A canvi, elles ofereixen promoció a la xarxa.

"Si hi ha un hotel que compleix, és meravellós, que tothom ho sàpiga per Twitter, Instagram... que tot el món sàpiga que l'hotel compleix i que mereix que les persones s'hi s'allotgin."

Notícia relacionada: Las Kellys demanen a Rajoy millores laborals i salarials

Esperen que la campanya serveixi de base per a la creació d'un segell oficial de la Generalitat. I, de fet, aquest dimecres també han presentat la proposta de la mà d'En Comú Podem. Mentrestant, però, i a les portes de la campanya d'estiu, elles fan una crida a tots els hotels de Catalunya.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut