Barcelona

Les Kellys es manifesten per denunciar les seves condicions de treball

Les cambreres de pis reclamen que els hotels les contractin directament en comptes d'externalitzar el servei de neteja a una segona empresa

RedaccióActualitzat

Les cambreres de pis, conegudes com les Kellys pel nom de l'associació amb què defensen els seus drets com a treballadores de la neteja, estan sotmeses a llargues jornades de treball, amb sous que sovint no arriben als 900 euros.

Aquest diumenge, s'han manifestat a l'Hotel Hilton de Diagonal Mar per denunciar la degradació que estan tenint les seves condicions laborals en els últims anys.

 

El motiu és l'externalització que fan els hotels del servei de neteja a una segona empresa. I si els hotels no les contracten directament, cobren gairebé la meitat del que cobra el sector, perquè queden fora del conveni de l'hostaleria. I precisament volen aprofitar que s'està negociant aquest conveni perquè reculli les seves exigències. Reclamen formar part de la plantilla.

Les Kellys també han rebut el suport dels treballadors de Deliveroo, un altre col·lectiu que reivindica millores laborals.

L'associació denuncia que sis han estat acomiadades després d'haver presentat una demanda contra l'hotel per la precarietat laboral.

L'associació també es queixa que els sindicats que negocien el conveni no s'han posat del seu costat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut