Barcelona

Les JERC faran campanya pel "no" però se senten "plenament acollides" per la resolució d'ERC sobre el referèndum

Les Joventuts d'Esquerra Republicana "faran campanya activa pel no" de cara al referèndum de l'Estatut, tot i que la formació de Carod-Rovira prioritzi el vot nul. El portaveu de les JERC, Pere Aragonès, ha explicat que el "no" és l'"única opció possible per tombar l'Estatut" i que la seva formació se sent "plenament acollida" per la resolució d'ERC que opta pel vot nul, però que assumeix també el "no" com a opció. Aragonès ha afirmat que el projecte estatutari "hipoteca avenços estructurals" per a Catalunya i suposa "no tocar res 25 anys més". Per això, han explicat que les JERC es coordinaran amb altres plataformes a favor del "no".

Actualitzat

Les JERC s'ha decantat pel no, després que en la resolució aprovada per Esquerra a favor del vot nul fossin l'única abstenció que hi va haver a l'executiva. De fet, el portaveu de les joventuts d'ERC (JERC) ha explicat que ja aleshores no van votar-hi en contra, ja que ERC va deixar clar que tot i optar pel vot nul respectaven altres posicions que "creguin, a consciència, que escullen el millor per a Catalunya". Precisament, aquest és el punt on es troben les JERC, que en roda de premsa han anunciat que faran campanya activa pel "no", ja que és l'"única opció possible per tombar l'Estatut".


En aquest sentit, les joventuts d'ERC han explicat que l'Estatut actual, després de passar pel Congrés, "hipoteca avenços estructurals" per a Catalunya, i suposa de nou no tocar res durant 25 anys més.


Pel que fa a les JERC, Aragonès ha explicat que estan "relativament satisfetes" ja que ERC no només defensa el vot nul. A més, ha constatat que molta de la militància de les JERC també ho és d'ERC i que, per tant, se senten en consonància amb el partit. En aquest sentit, Pere Aragonès ha subratllat que tant Esquerra com les Joventuts es destaquen per consultar les seves bases. Segons ell, els partits que donen suport al projecte no consulten les seves bases "potser perquè tenen por que la seva militància no digui 'sí' ".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut