El paisatge de ciutats inundades es repeteix a l'estat de Queensland.
El paisatge de ciutats inundades es repeteix a l'estat de Queensland.
Brisbane

Les inundacions arriben a Brisbane, la tercera ciutat més gran d'Austràlia

Les pluges torrencials que continuen caient a Austràlia han inundat la tercera ciutat més gran del país, Brisbane. Els dos milions d'habitants de la ciutat han desplegat sacs de sorra a les portes dels edificis després que les autoritats els hagin demanat que evitin sortir de casa i, sobretot, els desplaçaments per carretera. El temporal, que des del novembre ja ha causat onze víctimes mortals, quatre de les quals de Nadal ençà, amenaça d'arribar a zones turístiques de l'estat de Queensland, al nor-est del país.

Actualitzat
La Gold Coast, lloc de trobada de surfistes i estiuejants, freqüentada sobretot en aquesta època de l'any, està en alerta per l'arribada de les pluges. Ja s'ha tallat el subministrament elèctric en algunes àrees de la Sunshine Coast.

On hi ha més devastació, però, és a l'interior de l'estat de Queensland, on no podran començar les tasques de neteja i reconstrucció fins que baixi el nivell de l'aigua.

Les tempestes han deixat 4.000 evacuats, 1.200 hàbitats inundats i 11.000 de malmesos. Es calcula que els danys superaran els 5.000 milions de dòlars, i encara falta sumar-hi les pèrdues de la indústria minera i de l'agricultura.

Anar al contingut