Canberra

Les inundacions a la regió del nord-est i els incendis al sud devasten Austràlia

Les fortes pluges han negat la regió de Queensland, al nord-est del país, on 200.000 persones han hagut de ser evacuades a causa dels aiguats. Les inundacions afecten una àrea de la mida d'Alemanya i França juntes. Al sud del país, les altes temperatures i la sequera han causat incendis forestals, i les autoritats adverteixen del perill d'incendis catastròfics.

Actualitzat
Els fenòmens meteorològics assoten l'illa més gran del món. A la regió de Queensland, al nord-est del país, les pluges torrencials causades pel cicló "Tasha" han inundat la zona. Es tracta de les pluges més fortes dels últims 50 anys. 22 localitats s'han vist afectades pels aiguats, "una àrea més gran que França i Alemanya juntes", ha dit la presidenta de la regió, Anna Bligh. Fins a 200.000 persones han hagut de ser evacuades.

La primera ministra australiana, Julia Gillard, s'ha desplaçat fins a la regió negada de Queensland per inspeccionar els efectes dels aiguats. "Un desastre natural", ha dit, i ha anunciat que el govern augmentarà la contribució prevista per un milió de dòlars fins als sis milions.

Les autoritats han alertat dels riscos que suposen les inundacions per a la salut de les persones. També han advertit de la possibilitat que a l'interior de les cases negades hi hagin accedit serps o cocodrils.

Incendis al sud

Una imatge ben oposada és la que s'està vivint al sud del país. Les altes temperatures i la sequera han provocat incendis forestals. Fins ara els bombers els han pogut controlar, però les autoritats han advertit de la possibilitat que es produeixin incendis catastròfics si les condicions no milloren. De fet, els meteoròlegs preveuen que les temperatures tornin a superar els 40 graus de cara als propers dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut