Exposició de "Velázquez i el Segle d'Or", al CaixaForum
Exposició de "Velázquez i el Segle d'Or", al CaixaForum
Barcelona

Les influències internacionals en l'obra de Velázquez, al CaixaForum

La mostra recull 7 obres del pintor sevillà del Segle d'Or i 52 d'altres grans artistes coetanis

Actualitzat

CaixaForum Barcelona inaugura aquest divendres la primera exposició sobre Velázquez que es fa a la ciutat, en col·laboració amb el Museu del Prado de Madrid.

La mostra consta de set pintures fonamentals de Velàzquez que conviuen i dialoguen amb una cinquantena més d'obres d'altres grans noms de la pintura del Segle d'Or com Rubens, El Greco, Murillo o Zurbarán.

L'objectiu d'aquesta barreja és comparar i redescobrir la versatilitat de Velázquez, com explica Javier Portús, comissari de la mostra i conservador de pintura espanyola fins al 1700 del Museu del Prado.

"Els grans avenços dels del punt de vista de la concepció estilística que fa Velázquez al llarg de la seva carrera només són comprensibles si tenim en compte que el seu principal client és el rei d'Espanya, que era un dels més grans coneixedors de pintura i que mirava la pintura des d'una perspectiva molt àmplia."

A l'exposició, només 7 quadres són de Velázquez, perquè, del Prado, mai en surten més de 7 al mateix temps, i 52 obres més són d'altres grans artistes del Segle d'Or per buscar influències i també què el fa singular. Aquesta és la vegada que s'exposen més obres juntes de Velázquez a Barcelona.

L'exposició, que es pot visitar fins al 3 de març, coincidirà amb la celebració del 200 aniversari del Museu del Prado, que continua apostant per la col·laboració amb CaixaForum.

"I vèncer aquestes rigideses com a conseqüència de dècades i dècades que hi ha en la forma d'exposar els quadres en els museus."

"Mart", "Isop" o "Bufó amb llibres" són algunes de les peces mestres del pintor sevillà que es podran veure al CaixaForum de Barcelona.

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut