Les influències discotequeres del pop i el rock a "El celobert"

Ara toca ballar: la música disco contamina el rock a finals dels 70

Som a finals dels setanta. La música disco ha conquerit el planeta i l'estil de l'Studio 54 de Nova York és tendència entre les "celebrities" de l'època. Però hi ha un reducte que, com el poblat gal d'Astèrix, ofereix resistència a la invasió: els roquers i els heavies que odien el disco amb tota la seva ànima... fins que tot comença a canviar.

Marc MateuActualitzat

I la música Disco comença a infiltrar-se al Pop i al Rock de la mà de grans figures, com per exemple... 

 

ELS ROLLING STONES, CONTAMINATS PELS RITMES DE BALL

Sí, Jagger i Richards també van caure sota l'embruix de la bateria insistent i el baix sincopat. Els Rolling Stones van començar a incorporar aquests ritmes ballables a cançons com "Miss You" (1978). 

 

ELS BEE GEES, UNS AUSTRALIANS AMB LA FEBRE MOLT ALTA

Més que febre, una febrada: la del dissabte a la nit. Quan els Bee Gees van canviar el seu Pop d'harmonies vocals per la música Disco i el falset salvatge, alguna cosa va fer "clic" al panorama internacional. El seu llegat discotequer és la magnífica banda sonora de Saturday Night Fever, la pel.lícula que va llençar un jove John Travolta a l'estrellat. 

 

ROD STEWART: TENYIT DE ROS SÓC MÉS SEXY

En un moment de la seva carrera, el bo d'en Rod Stewart va decidir aparcar les essències del Rock i el Blues i passar-se a l'enemic. Es va tenyir de ros la cabellera i es va llençar de cap contra la bola de miralls. El resultat: "Da Ya Think I'm Sexy?" (1978). 

 

KISS, ROCK MAQUILLAT AMB MÚSICA DISCO

Els Kiss, aquest grup famós pel seu maquillatge i els seus shows espectaculars, també va coquetejar amb la música Disco, tot i que posteriorment van tornar al Rock dur que els havia fet famosos. "I Was Made For Loving" you és el seu èxit discotequer més rodó. 

LA PLAYLIST

Al nostre perfil de Spotify trobareu la llista de reproducció del capítol "El rock va a la discoteca", amb totes les cançons que han sonat al programa. A més dels Stones, Kiss, Rod Stewart o els Bee Gees també escoltareu a Blondie, Pink Floyd o la ELO, entre d'altres. 

MAZONI VS. STONES 

En aquest programa és Mazoni qui s'encarrega de versionar una de les cançons que han sonat, concretament el "Miss You" dels Stones. Aquí la podeu veure adaptada per Jaume Pla i la seva banda. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut