Les infantes Elena i Cristina s'haurien vacunat als Emirats juntament amb el seu pare
Les infantes haurien viatjat a Abu Dhabi el cap de setmana del 6 i 7 de febrer (Europa Press)

Les infantes Elena i Cristina es van vacunar als Emirats juntament amb el seu pare

La Zarzuela se'n desmarca i defensa que Felip VI "no és responsable dels actes de les seves germanes"

Actualitzat

Les infantes Elena i Cristina es van vacunar als Emirats Àrabs el mes de febrer durant una visita al seu pare. Així ho ha avançat el diari "El Confidencial", que assegura que el mateix Joan Carles I també s'hi ha immunitzat, així com l'exdirector del CNI, Félix Sanz RoldánEl rei emèrit va fugir a Abu Dhabi el mes d'agost.

Amb aquest viatge, les dues germanes del rei i Roldán no hauran d'esperar el seu torn per vacunar-se a Espanya, tot i que oficialment la filla petita del rei emèrit té la residència a Suïssa. Elena i Cristina tenen 57 anys i 55 anys respectivament, mentre que Roldán en va fer 76 al gener.


Haurien hagut d'esperar-se setmanes

Les vacunes de Pfizer i Moderna només s'han administrat als usuaris de residències i als majors de 80 anys, així com al personal sanitari. En el cas d'AstraZeneca s'està posant als menors de 55 anys que siguin personal essencial, com docents, membres dels cossos de seguretat i personal sanitari que no està a primera línia. Ni Elena ni Cristina tenen cap d'aquestes feines, i, per tant, haurien hagut d'esperar setmanes que se'ls administrés la primera dosi.

 

Elena ha volat en diverses ocasions a Abu Dhabi per trobar-se amb el seu pare. El cap de setmana el 6 i 7 de febrer ho hauria fet per primer cop juntament amb la seva germana i una setmana després haurien tornat a Espanya, ja vacunades, segons "El Confidencial".

Roldán s'hauria vacunat per Nadal, quan va visitar el rei emèrit pel seu aniversari, el 5 de gener.

 

Zarzuela se'n desmarca

La Zarzuela assegura que desconeix si el rei emèrit i les infantes s'han vacunat perquè, argumenten, ja no formen part de la família reial des del 2014. Segons l'agència Efe, fonts de la Casa del Rei han defensat que el monarca "no és responsable dels actes de les seves germanes".

"Tant Felip com Letícia i les seves filles es vacunaran quan els correspongui".

 

Crítiques a les infantes, també des del govern espanyol

La vacunació de les dues germanes de Felip VI ha rebut crítiques des de diversos espais polítics, també des de l'interior del govern espanyol, pel que consideren falta d'exemplaritat. La vicepresidenta econòmica de l'executiu, Nadia Calviño, ha subratllat que, si es confirma la informació, seria "sorprenent" i ha recordat que les filles del rei emèrit exerceixen un "cert paper públic".

En declaracions a la Cadena Ser, Calviño ha dit que "tots som enormement conscients de la necessitat d'aquest comportament exemplar. Hem pensat molt l'ordre en què es produirà la vacunació, començant per les persones més vulnerables, i tota la societat hem d'estar units".

Una altra membre del govern, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha lamentat que la vacunació de les infantes ofereix una "imatge molt dolenta" per a Espanya i ha exigit exemplaritat als representants públics:

"Les persones que tenen algun tipus de representació hem de ser exemplar i em produeix tristesa perquè hi ha molts professionals corrent riscos, que no estan vacunats i donen la cara per nosaltres"

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha censurat el que considera "ostentació permanent del privilegi jurídic i econòmic" i ha dit que "l'única forma que una institució antidemocràtica com la monarquia pugui durar en el temps és que els seus membres siguin exemplars":

 

 

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha anunciat que demanarà explicacions al Congrés per la vacunació d'Elena i Cristina de Borbó, que ha qualificat de "falta de respecte" al país.

 

 

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha relacionat la vacunació de les infantes amb l'empresonament del raper Pablo Hasél. "I a veure com ho rapeges, que t'empresonen", ha dit en una piulada.

Des d'En Comú Podem, la líder del partit al Parlament, Jéssica Albiach, ha dit que els borbons són "immunes a la vergonya":

 

 

La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha criticat que les infantes "passin davant de tothom" en la vacunació contra la Covid-19, "mentre que a la ministra Montero la preocupa que la CUP tingui un paper clau".

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut