Les imatges que comprometen la xifra de Vox de la concentració a Barcelona

Felip GordilloActualitzat

El partit d'extrema dreta Vox assegura que aquest dissabte ha reunit a Barcelona 15.000 persones. Una xifra que multiplica per tres la versió de la Guàrdia Urbana i que es veu compromesa per les imatges de la manifestació. 

Vox tenia la intenció d'omplir el Palau Sant Jordi (17.000 persones d'aforament), però l'Ajuntament de Barcelona els va negar el permís al·legant "tasques de manteniment". Com a substitució s'han plantejat omplir l'avinguda Maria Cristina

Dues hores després de la concentració, el partit ha publicat aquesta imatge:


Una fotografia panoràmica que contrasta amb aquesta altra imatge:

 

 

D'altres fotografies també posen en dubte la xifra que ha donat Vox. De fet, alguns càlculs situen la participació en unes 2.000 persones.

 

 

Les imatges gravades durant la manifestació també deixen poc espai al dubte:


El ball de xifres és un fenomen recurrent de les manifestacions. Una manera de resoldre'l és valdre's de les matemàtiques. La web francesa Map Checking permet calcular fàcilment la superfície de la zona on s'ha concentrat l'extrema dreta. Són uns 2.000 metres quadrats.

 

 

A partir d'aquí, el càlcul s'ha de completar jugant amb les densitats. Per arribar a la xifra que dona Vox, caldria que hi hagués set persones i mitja per metre quadrat, una fita pràcticament impossible.

El periodista de La Directa, Jesús Rodríguez, ha comptat un per un tots els manifestants en una imatge fixa i li han sortit poc més de 3.300:

 



 

 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaVoxEleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut