Turistes a l'aeroport de Palma, on aquest dissabte hi van aterrar 348 vols (EFE/Atienza)
Turistes a l'aeroport de Palma, on aquest dissabte hi van aterrar 348 vols (EFE/Atienza)

Les Illes volen més controls als viatgers, també de Catalunya, i plantegen la quarantena

La restricció de viatges a les Illes afectaria l'espai Schengen i també les comunitats autònomes que tinguin una incidència elevada de casos

RedaccióActualitzat

El govern de les Illes es planteja tornar a aplicar mesures per controlar l'arribada de viatgers per la Covid-19. Segons informa la conselleria balear de Salut, tenen sobre la taula la possibilitat de demanar al govern espanyol que es reprenguin les quarantenes obligatòries als visitants que vinguin de zones de risc. La mesura es discutirà aquesta setmana amb el Ministeri de Sanitat.

La restricció afectaria els viatgers de l'espai Schengen, de lliure circulació europea, i també els de les comunitats autònomes que tinguin una incidència elevada de casos, com és el cas d'algunes zones de Catalunya.

De moment, el govern balear ja demana que hi hagi controls sanitaris als punts d'entrada al país: ports i aeroport de Palma. Fins i tot planteja que es facin controls sanitaris en origen als passatgers.

Aquestes mesures són propostes tècniques del comitè autonòmic de gestió de malalties infeccioses de les Illes. El ministeri de Sanitat les haurà de valorar i decidir.

 

Turistes al mirador des Colomer a Formentor, una les zones més visitades de Mallorca
Turistes al mirador des Colomer a Formentor, una les zones més visitades de Mallorca (EFE/Cati Cladera)

El control de la pandèmia de la Covid-19 a les Illes ha anat molt lligat amb les restriccions d'entrada. Durant l'estat d'alarma, van ser de les poques comunitats que van estar tancades a qualsevol visita. Així van aconseguir reduir els contagis pràcticament a zero a la majoria d'illes. Amb la represa del turisme, es van experimentar casos nous, tots importats, i ara temen que el coronavirus es torni a escampar pel territori.

Les Illes tenen una gran afluència de viatgers. Aquest dissabte, van aterrar 348 vols a l'aeroport de Palma.


160 brots a Espanya

A banda dels brots a Catalulnya, a l'Aragó continuen creixent els contagis. A les zones on han tornat moltes de les restriccions de la fase 2 s'hi han detectat 300 casos nous en les últimes 24 hores. 194 a Saragossa i la seva regió metropolitana. Els veïns de Saragossa han fet poc cas de les recomanacions del govern aragonès i dissabte va haver-hi l'habitual sortida de vehicles per al cap de setmana.

Arreu d'Espanya continuen actius uns 160 brots, com el de Socuéllamos, a Castella-la Manxa, amb 43 casos. Andalusia és la comunitat amb més brots. El de Còrdova, lligat a una festa juvenil amb 400 assistents, ha arribat als 36 positius. A Euskadi hi ha hagut 119 casos nous en 24 hores.

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut