Les hospitalitzacions i els ingressos a les UCIs per Covid superen el pic de la segona onada
Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Vall d'Hebron (EFE/Alberto Estévez)

Les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI per Covid superen el pic de la segona onada

En paral·lel, però, altres indicadors, com la velocitat de contagi i el percentatge de positius en coronavirus, estan baixant

RedaccióActualitzat

A Catalunya, les dades indiquen que ja s'han superat les xifres del pic de la segona onada de la pandèmia. Les hospitalitzacions de les últimes hores fan que el nombre de malalts de Covid-19 ingressats s'enfili fins als 2.825,37 més que aquest dimarts. La xifra ja està per sobre dels 2.779 que va haver-hi el 4 de novembre, en el pic màxim de la segona onada.

A les UCI hi ha, segons els últims registres, 612 llits ocupats per pacients Covid. També s'ha superat el pic del novembre, en què es va arribar als 594.

Pel que fa a la mortalitat, la suma de defuncions de l'última setmana se situa en 455. A la tardor, la setmana més letal es van registrar 507 morts. No obstant això, per tercer dia consecutiu han tornat a disminuir tant el risc de rebrot com la velocitat de contagis i la positivitat.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha expressat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" la seva preocupació per la dada referida a les UCI.

"El que més ens preocupa són els malalts a les unitats de cures intensives. Avui en tenim 612, que és més que el que vam tenir en el moment àlgid de la segona onada, a finals d'octubre", ha afirmat.

Argimon ha recordat que hi va haver 320 pacients ingressats en el moment en què es van assolir les xifres d'ingressos més baixes a les UCI en la segona onada, punt de partida de la tercera onada. Quan va començar la segona, en canvi, aquesta xifra era de 140. El secretari de Salut Pública ha insistit:

"Només aquest últim mes hem ingressat 320 persones, 100 de les quals l'última setmana. Aquesta és la situació més compromesa que tenim."

 

Lleugera millora

Les dades de la incidència del coronavirus a Catalunya, però, també confirmen la lleu tendència a la millora que s'apuntava ja des de dimarts. Continuen baixant alguns dels principals indicadors de la pandèmia, com ara la velocitat de transmissió i el percentatge de persones que donen positiu, que ja se situa per sota del 9%. Però Josep Maria Argimon relativitza aquestes xifres.

D'aquí poc més d'un mes farà un any que es va declarar l'inici de la pandèmia a Espanya. Des d'aleshores s'han comptabilitzat més de 18.000 morts en total, uns 400 morts a la setmana.

"Tolerem conviure amb això. S'hi ha de conviure, però cal ser conscients que això no és una malaltia comuna", rebla Argimon.

En paral·lel, s'avança en el procés de vacunacions: ja s'han administrat 161.481 primeres dosis a gent gran, personal de residències i treballadors sanitaris, i 872 segones dosis, després de les quals s'espera que s'estengui la immunitat a la Covid.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesSalut
Anar al contingut