Un pelicà marró, emblema de Louisiana, sobrevola el delta del Mississipí. (Foto: EFE)
Un pelicà marró, emblema de Louisiana, sobrevola el delta del Mississipí. (Foto: EFE)
Baton Rouge

Les grans víctimes del vessament de petroli al golf de Mèxic

El vessament de petroli amenaça bona part de la fauna que viu a la zona del golf de Mèxic i a les costes dels estats afectats. Les organitzacions ecologistes adverteixen que la biodiversitat quedarà molt afectada i que hi ha amenaçades moltes espècies animals.

Actualitzat
Aus marines

Ocells com les fregates, que volen sobre el mar a 400 quilòmetres per hora, tenen el risc d'ingerir oli o de quedar-se sense menjar per la contaminació. Espècies migratòries que arriben a l'hemisferi nord des de Sud-amèrica, on comença l'hivern, i ocells més petits que es mouen només pel golf de Mèxic, com l'oreneta, necessiten hàbitats saludables mentre viatgen.

Ocells del Delta

Especialment, el pelicà marró, que és l'emblema de l'estat de Louisiana. Ara, tot just ha començat l'època de criança, i les aus estan fent els nius i incuben els ous. El vessament trencarà el seu cicle vital, i això tindrà efectes en l'evolució de la població.

Fauna marina

El catxalot, cetaci de cap enorme, pobla les aigües profundes davant del delta del Mississipí, i pot quedar-se sense aliments i envoltat de petroli. La tonyina vermella, amenaçada ja per la sobreexplotació, també viu a la zona, i el vessament pot ser el seu cop de gràcia.

Tortugues

Al golf de Mèxic i, especialment, a la zona del Mississipí, hi viuen les espècies de tortugues més amenaçades del món. Hi ha, per exemple, la tortuga de bec de lloro, que va arribar als 300 exemplars el 1985 i que, gràcies a diverses accions, s'havia recuperat fins als 8.000 exemplars. Ara s'enfronta amb una nova i gravíssima amenaça, igual que les tortugues verdes, i altres espècies autòctones.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut