Les grans nevades dels últims dies poden derivar en inundacions a l'Estat de Nova York

El Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units avisa del risc d'inundacions després de les grans nevades a l'estat de Nova York. L'augment de les temperatures i l'arribada de noves precipitacions en forma de pluja provocaran la fosa de la neu acumulada en un episodi històric.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Estat de Nova York es prepara per possibles inundacions després d'un històric episodi de neu provocat per l'anomenat "efecte llac". Un augment moderat de les temperatures i les noves precipitacions previstes en forma de pluja comportaran un gran risc potencial degut a la fosa de la neu. El Servei Meteorològic Nacional (NWS) ha emès un avís per aquest motiu. L'avís s'estén fins dimecres al matí.

Les nevades han provocat la mort de 13 persones. Els registres han estat espectaculars: a la ciutat de Buffalo, situada a la riba del llac Erie, es van acumular més de dos metres de neu en tres dies, l'equivalent a l'acumulació al llarg d'un any.  El cap de setmana ha ofert una treva que han aprofitat els habitants, ajudats per excavadores i vehicles militars, per fer una tasca de la retirada de les grans piles de neu acumulada.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut