Les fortes pluges arreu del país fan aturar l'activitat aèria al Prat durant mitja hora

Els aiguats afecten especialment l'àrea de Barcelona i hi ha hagut 26 vols cancel·lats per la pluja

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

La pluja ha provocat que aquest dissabte hagin deixat d'aterrar i d'enlairar-se vols a l'aeroport de Barcelona durant mitja hora. Entre les 12.53 i les 13.30 ha parat tota l'activitat aèria al Prat.

Cap a dos quarts de dues ha començat a aterrar algun avió i a les 13.48 s'han tornat a permetre enlairaments. Hi ha hagut diversos vols desviats. Per exemple, un procedent de Brussel·les ha aterrat a Saragossa i els passatgers han fet el viatge fins a Barcelona per carretera.

Hi ha hagut 32 vols cancel·lats a causa de la pluja. D'aquests, 14 són de Vueling, que és la companyia que domina l'aeroport barceloní, i eren d'anada i tornada de Barcelona a Sant Sebastià, Maó, Eivissa, París-Orly, Palma de Mallorca, Jerez de la Frontera i Niça. La companyia ha recol·locat els passatgers en altres vols o els ha ofert alternatives de transport o de data.

També s'ha cancel·lat un vol amb destinació Gàmbia, que havia de dur metges catalans enviats per diverses ONG i que tenien programades intervencions quirúrgiques per aquest cap de setmana.

Durant tota la jornada hi ha retards, tot i que al llarg del dia està previst que es vagi recuperant la normalitat.

La pluja també ha provocat que es cancel·li la sessió d'avui del Reggaeton Beach Festival, a la platja del Fòrum. La programació es concentrarà aquest diumenge durant tot el dia.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta, a causa de les fortes pluges que estan caient arreu del país. La pluja ha afectat carreteres com l'AP-7, on hi ha hagut retencions de fins a 20 km.

 

Fins a la 1 del migdia, els Bombers han rebut 150 avisos relacionats amb els xàfecs que cauen en diverses comarques del territori català. La majoria de trucades han estat per arbres o branques caigudes a la via pública o per inundacions. De moment, però, no hi ha cap servei per un motiu de gravetat.

En el cas de Barcelona, en diverses zones hi ha hagut forts aiguats als carrers, que han arribat a arrossegar mobiliari urbà o a causar inundacions de clavegueram, així com dificultat la mobilitat dels vehicles. En alguns casos, l'aigua, que baixava amb molta força, també s'ha endut cadires de diverses terrasses i branques d'arbres.

A l'Observatori Fabra de Barcelona s'han recollit 52 mm d'aigua i a la capital catalana s'ha registrat una ratxa màxima de vent de 55 km/h poc després de dos quarts d'una del migdia.

Els lectors del 324.cat ens heu fet arribar moltes imatges de les tempestes. Aquí recopilem alguns dels vostres vídeos.

 

 

 

 

Les pluges també han provocat que es prohibeixi el bany a les platges de Cabrera, segons ha informat Protecció Civil.

 

 

Problemes a les carreteres

Els xàfecs també han provocat diversos quilòmetres de retenció a les carreteres catalanes, especialment a l'AP-7, on hi ha 20 km de cues en sentit sud, entre Rubí i Gelida. Segons el Servei Català de Trànsit, també hi ha 6 km de circulació afectada en sentit nord, de la Roca del Vallès a Llinars.

La pluja també ha provocat esllavissades que han obligat a tallar la circulació a tres vies comarcals, la C-532 a Sant Sadurní d'Anoia, la BT-103 al Bruc i la C-243 a Subirats.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut