Anna Gabriel amb Marta Rovira i Lluís Corominas en una reunió de la Junta de Portaveus (ACN)
Anna Gabriel amb Marta Rovira i Lluís Corominas en una reunió de la Junta de Portaveus (ACN)

Les forces independentistes respecten la decisió de Gabriel de no anar al Suprem

El PDeCAT, Junts per Catalunya, ERC i la CUP coincideixen a destacar que el procés sobiranista s'està internacionalitzant

RedaccióActualitzat

Tant el PDeCAT i Junts per Catalunya com ERC han afirmat que respecten la decisió de l'exportaveu de la CUP al Parlament Anna Gabriel de no comparèixer davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga el procés sobiranista.

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha remarcat que l'opció de Gabriel d'anar-se'n a Suïssa és una mostra més que s'està "internacionalitzant" el "conflicte de Catalunya amb l'Estat". Ha dit que hi ha molta gent "pendent de com es mou l'estat espanyol i com Catalunya rep la repressió a tandes, de vegades subtil, i d'altres vegades de maneres més contundents". "És una decisió respectable", ha recalcat Pujol, que ha insistit que, d'aquesta manera, es "posa un altre focus a l'exterior."

Des del PDeCAT, el senador Josep Lluís Cleries ha mostrat "l'absolut respecte" del seu partit a la decisió de Gabriel. Segons Cleries, "cada persona sap què és millor en la seva estratègia de defensa" i no creu que pugui perjudicar els altres investigats. "Esperem que el jutge sàpiga separar una cosa de l'altra", ha dit. En aquest sentit, el senador del PDeCAT ha denunciat una "certa humiliació constant de la justícia" cap a Carles Puigdemont ja que en els "últims temps no ha tingut cap responsabilitat executiva."

Esquerra Republicana de Catalunya es manifesta en la mateixa línia. "Totes les estratègies de defensa ens semblen legítimes i correctes", ha explicat el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, a TVE. Sabrià ha considerat molt "adequat" que Gabriel emmarqui la decisió en un context d'un estat que té "baixa qualitat en la justícia" i "evidents dubtes en la separació de poders". Igual que Cleries, el dirigent republicà no creu que l'actitud de l'exdiputada cupaire perjudiqui altres investigats: "No sé si una sola estratègia de defensa seria o no millor. Per a nosaltres, la prioritat és que tothom dormi a casa seva."

La formació d'Anna Gabriel ha dit en un comunicat que dona "ple suport" a la decisió de la seva exdiputada, que s'explica "fonamentalment -diu la CUP- per la necessitat de protegir-se" d'un tribunal que "ja ha decidit la seva culpabilitat, així com de la resta de persones investigades, abans fins i tot que comenci el judici."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155IndependènciaProcés catalàCUPEleccions 21DGovern empresonatERCJxCat
Anar al contingut