Les fires a Barcelona com l'ISE i el Mobile rebaixen expectatives pel degoteig de baixes
Un "smartphone" al Mobile World Congress de fa unes setmanes a Xangai (Reuters/Aly Song)
Barcelona

Les fires a Barcelona com l'ISE i el Mobile rebaixen expectatives pel degoteig de baixes

L'arrencada de les grans fires serà menys ambiciosa del que es pretenia en un principi

El 2021 s'havia plantejat com l'any del retorn dels grans esdeveniments, tot i que amb dimensions més reduïdes del que és habitual. I la incertesa que encara comporta la pandèmia ha obligat a fer encara menys ambiciosos els plans de les grans fires.

El saló audiovisual ISE, que es farà al juny a Barcelona, ha reconegut aquest dijous que haurà de reduir el format, i conformar-se amb un públic més local.

 

D'entrada, durarà dos dies, quan se'n preveien quatre. A més, L'organització ha decidit fer diversos congressos en diferents ciutats europees: Barcelona, Munic, Amsterdam i Londres.

El nou programa preveu que Barcelona aculli la fira de petit format l'1 i 2 de juny. Munic ho farà el 8 i 9; Amsterdam, el 15 i 16 i Londres, el 23 i 24.

La decisió s'ha pres perquè, segons ha explicat el màxim responsable de l'ISE, Mike Blackman, a partir d'ara, les empreses haurien d'haver fet despeses que no haurien recuperat, com, per exemple, en la construcció dels estands o en els viatges dels seus treballadors.

Blackman ha destacat la bona acollida de la reformulació:

"Volíem organitzar un saló, volíem fer alguna cosa però havíem de reduir els riscos. Hem estat capaços de presentar una alternativa. Aquesta és la solució que tenim, què en penseu? I la resposta va ser molt forta. La majoria de les companyies, totes les companyies amb qui ens vam reunir, ens van dir, sí, ens agrada."

L'ISE manté el compromís d'organitzar a la capital catalana l'edició del 2022, al febrer.

 

Un altre any amb baixes al Mobile

El Mobile manté els seus plans, de moment, tot i el degoteig de baixes. Els seus responsables ja van dir que seria més petit del que s'esperava, però algunes de les principals companyies, com Nokia, Sony o Ericsson,  ja han anunciat que no hi seran presents i se'ls han afegit Facebook i Oracle.

La companyia de Mark Zuckerberg ha anunciat que no anirà al congrés presencialment a causa del coronavirus, tot i que buscaran una fórmula per participar-hi de forma virtual.

El MWC va dir que esperava rebre entre 45.000 i 50.000 visitants, la meitat que en les últimes cites, en l'edició prevista entre el 28 de juny i l'1 de juliol. Serà la primera edició híbrida de l'esdeveniment a Barcelona.

 

Un mal menor per al sector dels viatges de congressos

Pel sector dels viatges de congressos de Barcelona, que el congrés de telefonia sigui més petit del que estàvem acostumats és un mal menor i que el que és important és que comencin a venir congressistes a la ciutat.  

Fer un saló amb 100.000 persones és ara mateix gairebé impossible: la incertesa, impediments per viatjar o dificultats per controlar fluxos de gent són alguns dels motius que expliquen les dificultas per poder-los tirar endavant.

 

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
Anar al contingut