Bogotà

Les FARC lliuren les armes davant l'ONU després de més de 50 anys

Colòmbia viu un dia històric i enterra un conflicte que ha causat centenars de milers de morts

RedaccióActualitzat

Colòmbia ha abraçat una mica més la pau. Les FARC han complert el compromís de lliurar les armes, amb un acte oficial a Mesetas, antic feu dels revolucionaris al centre del país

El màxim dirigent de la guerrilla, Rodrigo Londoño, conegut com "Timochenko", i el president colombià, Juan Manuel Santos, han encapçalat la cerimònia. L'acte ha tingut lloc a la zona rural de Buenavista, un dels llocs de muntanya on es reuneixen les FARC.

 

Tant Timochenko com Santos han aplaudit el desarmament des de Twitter. El líder de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia ha demanat al govern que també compleixi l'acord de pau.

 

Santos ha estacat que s'ha posat fi a un conflicte de més de 50 anys, que ha causat més de 200.000 morts i milions de víctimes.

 

 

El cap de la missió de l'ONU a Colòmbia, Jean Arnault, ha destacat que les FARC han complert el compromís:

"Considerem que el compromís amb el lliurament d'armes individuals adquirit per les FARC-EP en l'acord de PAU ha estat honrat."

Les 7.132 armes es guardaran en contenidors i tindran com a destinació final un moment a la pau. Només quedaran algunes pistoles en mans dels guerrillers que faran funcions de seguretat als campaments fins a l'1 de d'agost, quan acabarà aquesta fase.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut