Jorge Torres Victoria, àlies "Pablo Catatumbo", llegeix el comunicat de les FARC escortat per Luciano Marín Arango, àlies "Iván Márqu…
La delegació de les FARC que participa en les negociacions de pau a l'Havana ha fet pública aquest divendres la interrupció de les converses. (Foto: EFE)
L'Havana

Les FARC interrompen temporalment les negociacions amb Bogotà per estudiar si els acords de pau han de sotmetre's o no a referèndum

La guerrilla s'agafa temps unilateralment per reflexionar sobre la proposta del govern de Santos de sotmetre el possible acord de pau a referèndum.

RedaccióActualitzat
Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, les FARC, han anunciat aquest divendres una pausa temporal en les negociacions que mantenen amb el govern colombià a l'Havana, pausa que, han matisat, no vol dir que vulguin abandonar-les definitivament.

El que vol la guerrilla marxista és temps per reflexionar sobre quina resposta donar a la proposta feta aquest dijous pel govern de portar a referèndum l'acord final de pau, en cas que n'hi acabi havent. Ells proposaven tancar els acords amb la creació d'una assemblea constituent que redacti una nova Carta Magna i consideren que no té sentit avançar en l'actual punt en discussió --la seva futura participació en política-- si no hi ha acord en aquest punt.

El president colombià els ha advertit que "la paciència del poble colombià té un límit".
Anar al contingut