Bogotà

Les FARC alliberen 4 turistes mentre Sarkozy torna a exigir l'alliberament de Betancourt

Les Forces d'Armades Revolucionàris de Colòmbia (FARC) han alliberat quatre turistes que havien segrestat el mes de gener passat. La guerrilla ha entregat els ostatges a una missió del Comité Internacional de la Creu Roja (CICR) en plena selva. Aquesta acció de la guerrilla coincideix amb la petició del president de França, Nicolas Sarkozy a les FARC, d'alliberar immediatament, Ingrid Betancourt, "en perill de mort". Sarkozy ho ha dit en una entrevista en una cadena de televisió colombiana que publica aquest dijous el diari "Le Figaro".

Actualitzat
"Vull dir-li a les FARC: Continuin amb l'estratègia d'alliberament humanitari, no facin l'irreparable. Ingrid està en perill de mort". El president francès ha dit al líder de la guerrilla, Manuel Marulanda, que ha de decidir si vol convertir-se en "un assassí" o quedar "com algú que haurà tingut el valor de fer un gest humanitari".

Segons publica "Le Figaro", Sarzozy s'hauria posat en contacte amb el president de Veneçuela, Hugo Chávez, per la crisi entre aquest país, l'Equador i Colòmbia i l'alliberament d'ostatges. El dirigent europeu ha suggerit "contenció i responsabilitat" a tots els països de la regió.

Pel que fa els 4 turistes alliberats, encara no estan confirmades les seves identitats. Mitjans de comunicació locals afirmen que entre els alliberats hi ha la biòloga Ana María Aldana Serrano; César Hoyos, propietari d'un hotel; Henando Martínez Rodríguez, professor; i el comerciant José Arnulfo Rodríguez Barrera. Van ser segrestats el 13 de gener passat a la localitat turística de Nuquí, a 800 quilòmetres de la capital de Colòmbia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut