L'AVE Barcelona-Madrid no circularà fins dilluns per l'acumulació de neu (EFE/Javier López)
Madrid nevat (EFE/Javier López)

Les famílies netegen els accessos a les escoles de Madrid per tornar a les aules dimecres

La Comunitat de Madrid ha endarrerit la tornada a les aules per segon cop, mentre la neu i el gel encara bloquegen les rutes escolars

AgènciesActualitzat

Alguns col·legis han demanat ajuda a les famílies per retirar la neu i el gel dels accessos als centres i de les instal·lacions exteriors, després que la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, i el conseller d'Educació i Joventut, Enrique Ossorio, fessin una crida aquest dimecres a col·laborar a la comunitat educativa. En paral·lel, el govern de la comunitat ha anunciat que la represa de les classes s'endarrerirà de dilluns que ve fins a dimecres.

Ayuso ha assenyalat en declaracions als mitjans els problemes d'accés a alguns centres, i ha apuntat que es tracta d'una competència municipal que "es reforçarà amb l'ajuda de la Comunitat de Madrid", mentre ha fet una crida a la comunitat educativa per intentar que aquests accessos siguin segurs.

Per la seva banda, Ossorio ha afirmat que necessiten "l'ajuda de tota la comunitat educativa, dels directors de centre, dels docents, de les famílies", davant dels més de 1.750 centres educatius que requereixen que es netegin les vies públiques d'accés.

El conseller d'Educació i Joventut també va mostrar l'agraïment a les famílies que voluntàriament van acudir als centres després de la nevada per netejar-ne els accessos, i d'altres que s'estan organitzant a hores d'ara per facilitar-ne l'obertura.

També el personal d'alguns centres s'ha posat mans a l'obra durant aquesta setmana, com al Col·legi Salesià Sant Domènec Savio, on personal d'administració, de neteja, alguns professors i el mateix director han estat fent feines de neteja per retirar dels patis la neu, amb una profunditat d'uns 50 o 60 centímetres de gruix, mentre veien amb preocupació que els carrers encara no estaven habilitats "ni per a l'accés de cotxes ni per a l'accés dels nens".

Ajornament dimecres

La Comunitat de Madrid ha ajornat fins a dimecres 20 de gener l'obertura dels centres educatius, que estava prevista per a aquest dilluns, "davant la sol·licitud majoritària dels ajuntaments", entre els quals el de la capital, pels "nombrosos problemes d'accessibilitat" ocasionats pel temporal Filomena.

El govern regional ha informat que, fins dijous, 1.474 centres públics i concertats d'un total de 2.557 tenien problemes en els accessos, cosa que ha obligat a endarrerir per tercer cop la tornada a les aules després de la nevada, ja que en un principi es va anunciar per a dimecres 13 de gener, després per a dilluns 18 i ara per a dimecres 20.

La Comunitat de Madrid ha programat una reobertura esglaonada, de manera que les classes presencials començaran dimecres que ve per als alumnes d'educació infantil, primària, especial i els de 1r i 2n d'ESO. Per la seva banda, els alumnes de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat, els d'FP, educació per a adults i règim especial retornaran a la presencialitat un dia després, el dijous 21 de gener.

Igualment, a les universitats la tornada serà esglaonada, des de dimecres que ve fins al dilluns 25 de gener, segons decideixin les mateixes universitats a l'empara de la seva autonomia. Per reforçar la presencialitat perduda en aquests dies, els nens d'infantil, primària i educació especial tindran tres dies més lectius al mes de juny.

ARXIVAT A:
NevadesComunitat de Madrid
Anar al contingut