Les famílies monoparentals amb fill discapacitat o bessons tornen a tenir dues setmanes més
Uns bessons acabats de néixer

Les famílies monoparentals amb fill discapacitat o bessons tornen a tenir 2 setmanes més

Les associacions demanen que s'equipari també en el permís de natalitat i que la discapacitat tingui un grau més de protecció

Actualitzat

Les famílies monoparentals tornaran a tenir dues setmanes més de permís retribuït pel naixement i cura de fill menor amb discapacitat, així com també en cas de part, adopció i acolliment múltiple.

Així ho ha reconegut la Seguretat Social en una nota en què aclareix el criteri a aplicar en aquests casos. Aquest dret ja estava reconegut, però va quedar en dubte el març passat, quan es van modificar els permisos per naixement i cura de fills i es va precisar que aquestes prestacions eren un dret individual.

Les dues setmanes s'havien de repartir de manera equitativa entre els dos progenitors i això, a la pràctica, deixava les famílies amb un únic progenitor o progenitora amb una sola setmana més. Amb el criteri dictat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social, s'equiparen els permisos entre els dos tipus de família, de manera que els fills poden rebre les cures necessàries amb independència de quina sigui la seva situació familiar.
 

 

Bé, però no n'hi ha prou

Les associacions representants de famílies monoparentals -la majoria formades per dones- i de persones amb discapacitat, celebren la "rectificació" després de les denúncies que a través d'aquest col·lectiu s'han presentat. Consideraven que es tractava de "forma desigual" els menors en funció de la composició de la família en detriment dels "drets de les famílies monoparentals".

Amb tot, aquestes associacions consideren que no n'hi ha prou, ja que les famílies amb un sol progenitor tenen "la meitat" del permís per naixement.

"El dret de les famílies ha de respectar-se des del principi d'igualtat, cosa que implica que és responsabilitat dels sistemes de protecció social donar suport als diferents tipus de famílies sense prioritzar un model per damunt d'un altre."

Els col·lectius de representants de persones discapacitades afirma que aquest casos s'haurien de tractar "sistemàticament" amb un grau més alt de protecció.
 

 

ARXIVAT A:
Família
Anar al contingut