Les famílies ja poden endur-se dels geriàtrics els avis sense símptomes de Covid-19
Més de 200 persones han demanat treure els avis de les residències (EFE)

Les famílies ja poden endur-se dels geriàtrics els avis sense símptomes de Covid-19

Els avis que surtin de les residències hauran d'estar dues setmanes en quarantena a casa

RedaccióActualitzat

Les famílies es poden emportar la gent gran de les residències a partir d'aquest dilluns. És una de les mesures que s'ha posat en marxa per destensar la situació als geriàtrics, on falta personal i ja han mort més de 700 persones pel coronavirus. El trasllat es permetrà sempre que no tinguin símptomes de la malaltia i deixant-los dues setmanes en quarantena a casa.

Més de 200 famílies han demanat poder traslladar a casa persones grans que viuen en residències. Els departaments d'Afers Socials i el de Salut han enllestit aquests últims dies una instrucció que permet el trasllat.

Entre les noves mesures anunciades per Afers Socials hi ha el reforç de les plantilles, el trasllat de 128 usuaris contagiats a diverses clíniques, i que les famílies que ho hagin sol·licitat puguin emportar-se a casa la gent gran que no tinguin símptomes.
 

Les famílies ja poden endur-se dels geriàtrics els avis sense símptomes de Covid-19
Els familiars poden emportar-se els avis de les residències si no tenen símptomes de Covid-19 (Reuters) (Reuters)


El conseller Chakir el Homrani remarca que el retorn a casa serà "voluntari i temporal", i que les residències hauran de mantenir la plaça per als residents que s'hi acullin. A més, afirma que "la persona ha d'estar en bon estat de salut i que hi hagi bons elements de responsabilitat de les famílies."

Segons les últimes dades facilitades pel departament, hi ha hagut un total de 702 morts per coronavirus a les residències d'avis des del 15 de març i 1.631 casos positius. Hi ha 216 persones diagnosticades amb la malaltia i 303 amb símptomes.

Pel que fa als professionals dels centres residencials, 4.930 estan aïllats o presenten símptomes, d'un total de 75.000 treballadors.

A Catalunya hi ha 64.093 persones que viuen en residències d'avis públiques i privades. L'edat mitjana és de 84 anys i el 90% tenen malalties prèvies.

Fins la setmana passada, el protocol bloquejava totes les peticions de trasllat que s'havien fet a les residències. El motiu era que els centres no disposaven de tests ràpids que constatessin els negatius. La Generalitat va autoritzar-ne la sortida, però perquè els avis puguin sortir, primer han d'haver donat negatiu en la prova del Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut