La llei es debat i vota aquest dimarts al Parlament de les illes Balears
Les famílies de I3 de les Balears hauran d'escollir entre català i castellà a la preinscripció (Istock)

Les famílies d'I3 de les Balears hauran d'escollir català o castellà a la preinscripció

El govern del PP comença a implantar una mesura acordada al pacte d'investidura amb Vox que de moment afecta els alumnes de fins a 8 anys

L'ofensiva contra la immersió del govern del PP de les Balears amb suport de Vox fa un pas més i obliga els centres escolars a preguntar a les famílies si volen escolaritzar els fills en català o en castellà.

Serà a partir de dilluns, però aquest dijous els mestres ja han rebut un correu electrònic amb les instruccions sobre com les famílies hauran d'omplir el formulari d'inscripció a I3.

De fet, és el mateix formulari que ja es feia servir, però aquesta casella no s'omplia perquè es respectava el projecte lingüístic de cada centre i les famílies l'havien d'acceptar tal com està plantejat.

Segons la Xarxa Educativa per la Llengua, el govern balear ha fet aquest canvi perquè fins ara les famílies s'havien interessat poc per l'opció del castellà.


Què faran les escoles d'una línia?

Hi ha molts dubtes de com es podrà implementar aquest canvi: és el que afirma Ana Eva Álvarez, directora del CEIP Cas Capiscol de Palma, que encara no sap com s'ho faran:

"Nosaltres, per exemple, que som un centre d'una línia tenim un mestre per a 3 anys i famílies que han triat les dues llengües. Com podrà el mestre fer una intervenció educativa de qualitat en dues llengües alhora?"

Ana Eva Álvarez, directora del CEIP Cas Capiscol de Palma (3Cat)

És una mesura que de moment afecta els alumnes de fins a 8 anys, i per a la resta d'etapes els centres podran afegir-se a un pla pilot per fer assignatures troncals en castellà.
 

Pactat pel PP amb Vox per la investidura

El canvi el van pactar el PP i Vox el novembre, després que el partit d'extrema dreta bloquegés els pressupostos autonòmics perquè els populars es resistien a acceptar la mesura.

De fet, la crisi entre els dos partits es va iniciar quan Vox va impulsar la tramitació en solitari, i es va tancar quan el PP va acceptar complir aquest punt del pacte d'investidura de Marga Prohens.

El desembre van reblar el pacte aprovant una partida de 20 milions d'euros per implementar la mesura, i després de fer-ho Vox va donar el vistiplau definitiu als pressupostos del 2024.

 

ARXIVAT A:
Educació PPCatalà Illes BalearsVox
Anar al contingut