Barcelona

Les famílies de quatre dels cinc bombers morts a Horta es presentaran com a acusació particular

Quatre de les famílies dels cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan es presentaran com a acusació particular. La vídua d'un dels bombers, en declaracions a TV3, ha explicat que creu que hi va haver descoordinació i desatenció cap a les víctimes i per això podria presentar una querella contra els responsables de la gestió de l'incendi. El seu advocat, Pau Simarro, ha avançat que els dos detinguts com a responsables del foc podrien haver de fer front a penes de fins a 20 anys de presó.

Actualitzat
L'advocat assegura que els familiars dels cinc membres del cos de bombers que van perdre la vida el juliol passat al foc d'Horta estan molt decebuts amb les explicacions que han donat els consellers d'Interior i de Medi Ambient i tenen la sensació que els amaguen coses.

Puntualitza que les denúncies presentades al jutjat de Gandesa són "cautelars i contra tots els fets que s'estan investigant". No s'han formulat contra ningú sinó "contra les persones considerades responsables."

Pau Simarro creu que l'accident era evitable si s'haguessin pres més mesures de seguretat i precaució. L'advocat veu factible que finalment es pugui acusar els dos detinguts, que compleixen presó provisional després que la jutge hagi confirmat l'ordre, pels delictes d'incendi forestal, homicidi imprudent i lesions, de manera que podrien enfrontar-se a una pena de 20 anys de presó cadascun.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut