Pla detall de dues pancartes de les famílies sense plaça pública de P3 a l'Esquerra de l'Eixample el 7 de juny de 2018 (horitzontal).
Pla detall de dues pancartes de les famílies sense plaça pública de P3 a l'Esquerra de l'Eixample el 7 de juny de 2018 (horitzontal).

Les famílies de l'Esquerra de l'Eixample proposen obrir dos grups de P3 als barracons alliberats de l'institut Viladomat

Actualitzat

ACN Barcelona.-La plataforma de famílies sense plaça pública de P3 a l'Esquerra de l'Eixample, amb el suport de les associacions de pares i mares del barri, i les associacions de veïns, reclamen l'obertura d'una escola nova de dues línies que permeti als infants de la zona poder accedir a l'escola pública sense marxar del barri. Per fer-ho possible, les famílies mobilitzades han proposat al Consorci d'Educació de Barcelona ocupar els mòduls prefabricats que l'Institut Viladomat allibera aquest estiu perquè començarà el curs a l'equipament definitiu. En un manifest conjunt, les famílies s'han mostrat fermes a mantenir la seva reivindicació i a no cedir al que consideren ''pressió'' per matricular els infants a les escoles concertades del barri. Exigeixen una solució a l'administració que garanteixi la plaça pública a la zona.

Una de les integrants de la plataforma, Carmen Casas, ha explicat que aquesta proposta d'ampliar en dos els grups de P3 del barri té precedents en altres zones de la ciutat, com per exemple, l'escola Llacuna del Poblenou. Conscients que iniciar un projecte educatiu no és un tràmit senzill, els pares i mares proposen que els dos grups addicionals que podrien ocupar aquests mòduls prefabricats alliberats, podrien estar tutelats per la direcció d'una altra escola del barri. D'aquesta manera, ha explicat Casas, es podria solucionar part del problema que tenen aquesta seixantena de famílies que no volen ni marxar del barri ni entrar a la concertada. En aquest sentit, Casas considera que l'oferta és ''descompensada'' perquè hi ha molta més concertada que pública, i en alguns casos, els centres de titularitat privada no tenen la demana suficient per omplir. Per això, les famílies també posen sobre la taula la possibilitat que l'administració iniciï tràmits amb propietaris d'escoles per poder integrar-los a la xarxa pública els propers anys. Les entitats del barri destaquen que a la zona neixen al voltant d'un miler d'infants cada any i que només hi ha plaça pública per uns 400. Reconeixen l'esforç fet els darrers cursos, que han crescut en 100 les places a P3, però lamenten que no hi ha prou oferta per respondre a la demanda. La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, ha recordat que la situació d'enguany és fruit del que qualifica una ''manca de planificació'' per part del Departament d'Ensenyament, que no ha respost a l'augment de demanda d'escola pública i el canvi de tendència que s'està donant a tots els districtes. Les famílies han transmès aquesta proposta al Consorci d'Educació però encara no en tenen resposta. Segons han explicat, també tenen prevista una reunió els propers dies amb el nou conseller d'Ensenyament per abordar el problema.

Anar al contingut