Les famílies assumeixen les quarantenes escolars sense baixa ni permís retribuït

En la segona setmana d'escola hi ha 461 grups bombolla confinats

RedaccióActualitzat

Les famílies amb canalla no infectada i en quarantena busquen la manera de quedar-se a casa per tenir-ne cura. Una situació no sempre fàcil perquè encara no existeix cap permís retribuït per a aquests casos.

S'han d'espavilar per fer-se càrrec dels fills durant la jornada laboral. Han de buscar combinacions, reduir horaris o demanar ajuda a algú.

Carme Parras és periodista i fa la major part de la feina amb teletreball. El seu fill, en Guillem, fa 1r d'ESO. Diumenge els van avisar que als seu grup bombolla hi havia un positiu de coronavirus. Ha de fer, per tant, quarantena. Ara, mare i fill, comparteixen estones mentre fan la feina.
 

Aquesta és una situació que viuen moltes famílies de tot Catalunya quan encara no hi ha una solució per als pares i mares que tenen fills de grups en quarantena. Però no totes les famílies ho tenen fàcil per teletreballar.

"Quan tenen 11 o 12 anys encara són petits per estar sols a casa tota una jornada laboral. Però pensant en els cursos dels més petits i no es poden quedar sols, hi ha un problema."

Un problema que cal solucionar fent mans i mànigues encara que comporti una pèrdua de sou. L'Helena Rossell té una filla en quarantena que fa P5. En el seu cas es combina les jornades laborals amb la parella.

"Com que comptàvem amb aquesta possibilitat, des de l'estiu ja vam fer canvis d'horaris de la feina. Jo em vaig reduir la jornada, només matí, perquè la meva parella treballa a la tarda, i així ens asseguràvem que si havien de fer quarantena poguéssim seguir treballant sense demanar permisos."

En José Luis Muñoz té les filles a P4 i 2n de Primària. La quarantena la soluciona així:

"Jo em quedaré a casa. Soc autònom. I esperaré l'arribada de la meva companya per continuar treballant."

De situacions n'hi ha tantes com casos, hi ha qui no té cap alternativa i ha de recórrer a cangurs o als avis, tot i ser un col·lectiu vulnerable.
 

El Departament d'Educació ha notificat que hi ha 461 grups classe confinats que afecten 348 centres d'arreu del territori. Són dades d'aquest dimarts i suposen un augment de 158 grups classe més confinats i de 130 centres educatius més respecte a dilluns.

Malgrat aquest augment diari, el Departament assenyala que més del 93 per cent dels centres educatius continuen funcionant sense afectacions i que no hi ha nous centres educatius que s'hagin hagut de confinar en la seva totalitat.

Més de la meitat dels casos, 260 en total, es concentren a la regió metropolitana de Barcelona, que inclou l'àrea metropolitana de Barcelona, les dues comarques del Vallès i el Maresme. Només 91 d'aquests casos es troben a la ciutat de Barcelona.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut