Barcelona

Les famílies adoptants de quatre nens haitians reclamen la repatriació immediata dels seus fills

Les quatre famílies catalanes amb nens haitians adoptats volen que els seus fills siguin considerats espanyols i puguin ser repatriats immediatament. De fet, els petits havien d'arribar el mes que ve, quan s'hagués enllestit l'últim tràmit, el de la impressió dels seus passaports. Dos representants d'aquestes famílies han marxat aquest diumenge a Madrid per reunir-se dilluns amb l'ambaixador haitià i mirar d'accelerar els tràmits d'un procés a punt d'acabar i que va començar fa prop de 4 anys.

Actualitzat
El Departament d'Acció Social de la Generalitat ha informat que està fent gestions amb el Ministeri d'Afers Socials del govern espanyol per aconseguir portar fins a Catalunya els quatre nens. Els processos d'adopció dels quatre menors, que es troben il·lesos després del terratrèmol que ha assolat Haití, estaven molt avançats i algunes famílies tenien previst viatjar fins al país d'aquí a pocs dies per recollir els seus fills.

Davant la situació de caos que viu el país, la Generalitat i les famílies adoptants creuen que "el millor és portar els infants a Catalunya i evitar-los el patiment que es viu al seu país d'origen", segons ha indicat el departament en un comunicat.

Només quatre famílies catalanes tenien nens i nenes pendents d'adoptar a Haití, després que es va tancar la porta a les adopcions en els països caribenys.
Anar al contingut