Pla mitjà del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant el debat del decret de mesures pel coronavirus en l'administració de justícia al …
El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, diu que als jutjats només s'ha pogut fer un 20% de la feina habitual

Les fallides d'empreses creixeran un 619% al 2021, segons el ministre de Justícia

L'allau d'incidències que hi haurà als jutjats per la Covid-19, més la feina que no s'ha fet aquests mesos, obligarà a un pla de reactivació per evitar el col·lapse

Actualitzat

L'abast de la crisi pot multiplicar per set les fallides d'empreses aquest any respecte al 2019, segons ha avançat el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. Els jutjats es preparen per atendre un nombre creixent de concursos de creditors.

"Segons els nostres càlculs -ha dit-, l'increment de la presentació de concurs de creditors serà del 246% per a aquest any i del 619% per a l'any vinent. És a dir que dels prop de 7.000 concursos presentats al 2019, es podria arribar als 50.000 al 2021."

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha explicat aquest dijous en la seva compareixença al Senat que, després de l'"aturada" dels tribunals per l'estat d'alarma, el seu ministeri desenvoluparà "plans de reactivació en els ordres jurisdiccionals més afectats per la Covid-19".

Aquestes actuacions s'aprovaran en el termini màxim de 15 dies després que el Consell de Ministres aprovi l'aixecament de les mesures excepcionals.

 

El ministre va assegurar que els jutjats han fet només el 20% del treball que haurien fet en circumstàncies normals, per la qual cosa quan tornin a reprendre l'activitat, al volum normal de feina se sumarà aquest 80% aparcat.

5.600 llocs de teletreball

El ministre també va explicar que, amb la finalitat d'evitar contagis entre els professionals de la Justícia, s'han habilitat en un "temps rècord" més de 5.572 llocs de teletreball per a jutges, fiscals, lletrats de l'Administració de Justícia, gerents territorials i d'informàtica, a més del personal de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses. Per al Registre Civil, s'han habilitat 1.757 llocs de teletreball més.

També s'han creat 117 sales de videoconferència per facilitar la celebració de reunions entre els jutjats de guàrdia i les comissaries de policia. Les fiscalies disposaran de 16 sales més.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut