Dia Mundial de la Infància

Les estrelles de LlOP, la competició que ha fet oficial el català a LOL

Coneixem els Green Dolphin i els Gaming Barcelona, dos equips de League of Legends, i els casters que transmeten les competicions d'e-sports en català

Òscar CostaActualitzat

Notícia editada per Mireia Salvador Hernández i Anastasiya Korolyova, alumnes de l'Institut Santiago Sobrequés i Vidal, de Girona

Més que un món a banda, els videojocs i els e-sports són tot un univers paral·lel. Un fenomen generacional que en alguns indrets del món arriba a omplir estadis d'aficionats per veure partits, davant la incomprensió de bona part de la població adulta.

Avui en dia, el videojoc més popular del planeta és el League of Legends, un joc d'equip –cinc contra cinc- amb competicions a escala mundial, estatal i regional. Ara, després de dos anys d'existència, un torneig català passarà a formar part del circuit oficial del LOL.

Els videojocs, un sector en creixement (CCMA)


Comunitat de videojocs en català

Són les competicions LlOP, organitzades per Gamesports Electrònics, que aquest pròxim cap de setmana celebren la seva fase final al BIG C de Barcelona. Un dels equips participants és Dolphin Green Gaming. La seva CEO, Laura StelaCima, assegura que la notícia és important, "perquè busquem crear la comunitat del joc en català". Ara mateix, la majoria dels partits i el joc mateix s'expressen en llengües majoritàries com l'anglès o el castellà.

Els equips del circuit català del LOL encara tenen al davant, però, el repte de convertir-se en professionals. Tot i això, alguns com el Gaming Barcelona compten ja amb estructures que inclouen directors esportius, entrenadors i, fins i tot, psicòlegs per fomentar rutines saludables entre els gamers. Un dels seus directius, Alana Garcés, afirma:

"Al contrari del que es pot pensar, els videojocs no aïllen els jugadors, sinó que estan més connectats que mai."

Una connexió la majoria del temps virtual, però que els porta a establir relacions personals estretes. "Conec molt millor aquests xavals que els de la meva classe", sentencia el jugador Maxx Pujol.

En els esports electrònics també hi ha equips (CCMA)


Els e-sports, una disciplina esportiva més

Mentre cada cop sumen més seguidors, els esports electrònics reclamen que també se'ls reconegui com una disciplina esportiva més, amb la diferència de practicar-se en un entorn digital. També volen atreure més jugadores. "Hi ha molts Messis catalans jugant, però l'Alèxia no la tindria tan clara", explica la jugadora i caster Visnetaa.

Cada vegada s'integren més jugadores i casters al món dels e-sports (CCMA)

Amb tots aquests reptes sobre la taula i amb el debat obert de si formen part de la cultura, el que sembla inqüestionable és que els videojocs són un negoci, en especial, a casa nostra.

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, aquí hi ha més de 200 empreses que es dediquen al desenvolupament de videojocs. Representen la meitat de la facturació anual del sector a tot l'estat i donen feina a gairebé 4.000 persones.

A més, Catalunya atreu el 12% de la inversió estrangera a la Unió Europea, cosa que la situa com la punta de llança d'Europa en creació de videojocs. Un negoci en fort ascens i, en el cas dels clubs catalans d'e-sports, avisen que d'una temporada a una altra pot fer un boom.

 

ARXIVAT A:
Dia Mundial de la InfànciaVideojocs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut