Pla mitjà del president d'FGC, Ricard Font, l'alcalde de la Seu i president de la Mancomunitat d'estacions d'esquí nòrdic, Jordi…
Pla mitjà del president d'FGC, Ricard Font, l'alcalde de la Seu i president de la Mancomunitat d'estacions d'esquí nòrdic, Jordi Fàbrega, i alcaldes dels municipis on hi han les pistes, a la signatura d'un conveni, el 25 d'octubre de 2019 (Horitzontal).

Les estacions d'esquí nòrdic i FGC signen un conveni dotat amb una inversió de 300.000 euros

Actualitzat

ACN La Seu d'Urgell.-La Mancomunitat d'estacions d'esquí nòrdic i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han signat un conveni de col·laboració per potenciar la pràctica d'aquest esport i dinamitzar les activitats de muntanya a aquestes instal·lacions. Amb aquest acord es vol donar resposta a les necessitats d'adquisició i renovació de les infraestructures i equipaments existents en aquests complexos, gestionats pels ajuntaments que conformen la Mancomunitat, i adequar l'oferta de serveis a les necessitats de qualitat desitjables. El conveni inclou una inversió de 300.000 euros per a les estacions cerdanes de Guils Fontanera, Lles de Cerdanya i Aransa; les alturgellenques de Sant Joan de l'Erm i Tuixent-La Vansa; i les pallareses de Virós Vallferrera i Tavascan.

Les actuacions susceptibles d'aquest marc de col·laboració tenen per objecte la millora d'infraestructures considerades bàsiques per a poder garantir el bon funcionament de les estacions, l'adquisició d'equipaments i maquinària per a millorar la qualitat del servei als usuaris, i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d'aigües en les estacions, entre altres. FGC assessorarà, si cal, l'execució de les inversions.Amb aquest conveni, la Mancomunitat i FGC pretenen garantir la continuïtat de les estacions d'esquí nòrdic, que són vitals per a la fixació de la població a les comarques i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l'articulació del seu territori d'influència. Els alcaldes de les entitats municipals que en són titulars han valorat "molt positivament" aquest ajut i confien que es repeteixi en pròximes temporades per poder dur a terme les inversions necessàries i, d'aquesta manera, adequar les estacions.Aquest conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l'objectiu d'analitzar la situació i els reptes de futur d'aquestes instal·lacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i suport a les estacions. La Mancomunitat s'ha reunit en aquest nou mandat després de les últimes eleccions municipals i ha nomenat Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d'Urgell, president d'aquest ens, en substitució d'Albert Batalla. A més de Fàbrega, a la signatura del conveni hi ha assistit el president d'FGC, Ricard Font, i els alcaldes de les corporacions locals titulars de les set estacions d'esquí nòrdic de Catalunya.

Anar al contingut