Les escoles podrien acollir el curs d'infantil 2 on no hi hagi prou places a l'escola bressol

Ho ha demanat l'Ajuntament de Terrassa per l'augment de la demanda, i es faria en aules amb entrada pròpia gestionades des de l'escola bressol

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació estudia que el curs d'infantil de 2 anys es pugui fer dins les instal·lacions d'escoles de primària en els municipis que ho demanin.

És una possibilitat que, de moment, només ha sol·licitat l'Ajuntament de Terrassa arran de l'augment de la demanda a infantil 2, que des d'aquest curs és gratuït a les escoles bressol públiques.

En cas que aquesta mesura tirés endavant, Educació no ha concretat encara si començaria el curs vinent ni si es podria aplicar en altres municipis.

El que estudien la Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa és ocupar espais lliures a les escoles de primària per allotjar-hi els nens de 2 anys.


Amb entrada pròpia i gestionat des de l'escola bressol

L'objectiu és augmentar l'oferta pública de places després que nombroses famílies n'hagin quedat fora, i alhora aprofitar espais que ja no es fan servir, com ara aules d'escoles que han anat perdent alumnat a causa de la davallada de la natalitat.

A la demarcació de Barcelona, la demanda de places d'infantil 2 a les escoles bressol públiques ha augmentat un 20% en relació amb el curs passat, segons el càlcul de la Diputació a partir de les preinscripcions als municipis més grans.

El curs de dos anys que es faria a les escoles dependria administrativament de l'escola bressol municipal més propera i hauria de tenir una entrada pròpia.

En aquest cas, no es tractaria d'una integració de les llars d'infants a les escoles de primària, com sí que s'ha fet en una cinquantena d'escoles bressol que s'han posat en marxa aquest curs en municipis de menys de 2.500 habitants.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut