A partir de febrer, l'aplicació advertirà que està prohibida per a menors de 18 anys. (Foto: Crows&Dogs)
A partir de febrer, l'aplicació advertirà que està prohibida per a menors de 18 anys. (Foto: Crows&Dogs)
Barcelona

Les Escoles Pies protegeixen els nens de l'aplicació "Gossip" arran d'una allau de conflictes

Una nova aplicació per a iPhone anomenada "Gossip" ha provocat una allau de conflictes entre els adolescents de diferents escoles. Les últimes a denunciar-ho han estat les Escoles Pies. L'aplicació permet fer comentaris de tot tipus de manera anònima.

RedaccióActualitzat
Les dinou Escoles Pies de Catalunya -centres concertats amb uns 20.000 alumnes- han activat un protocol de protecció contra l'aplicació de rumors "Gossip" després d'una l'allau, en els últims quinze dies, dels conflictes entre estudiants, sobretot a Mataró, Terrassa i Barcelona. A través d'aquesta aplicació s'ha detectat com alguns alumnes s'han insultat anònimament.

El secretari general de les institucions educatives Escola Pia, Joan Vila, ha assegurat que ha impulsat el protocol i ha enviat una nota informativa a totes les famílies pel "mal ús" que han fet alguns adolescents del nou instrument per a mòbils. Es tracta de "comentaris d'alguns alumnes amb continguts que han ferit companys seus de forma anònima", com ara dir que un noi és "homosexual", ha explicat Vila. També ha destacat que tant professors com les directives dels centres han estat víctimes de crítiques despectives i insults.

Els centres no han descartat afegir al Reglament de Règim Intern mesures contra el "mal ús" de l'aplicació "Gossip". El mateix creador de l'aplicació, Ignacio Espada, ha reconegut que alguns usuaris menors d'edat fan servir "Gossip" de manera negativa i menyspreadora. L'invent permet que frases anònimes es puguin votar com a falses o no, i tinguin, finalment, un percentatge de veracitat.

Segons Espada, les Escoles Pies són ja les sisenes que es posen en contracte amb la seva empresa, Crows & Dogs, per presentar queixes o comentaris. L'agreujant és que aquesta aplicació està només disponible per a iPhones, de manera que per als adolescents no tenir un d'aquests aparells pot ser motiu de discriminació o marginació.

L'empresa ha dit que els acusen que "Gossip" és "una arma perquè la gent faci 'bullying', però res està més lluny de la realitat" perquè, diuen, prenen mesures. A partir de febrer, l'aplicació informarà en un missatge d'advertència que està prohibida per a menors de 18 anys.

Anar al contingut