Imatge de tres alumnes de l'escola Maria Immaculada de Tremp mostrant els patinets amb els que han anat al centre. Imatge del 20 d'octubre…
Imatge de tres alumnes de l'escola Maria Immaculada de Tremp mostrant els patinets amb els que han anat al centre. Imatge del 20 d'octubre del 2016. (horitzontal)

Les escoles de Tremp celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible anant a peu, amb bicicleta o patinet als centres

ACN Tremp.-El CEIP Valldeflors i el Col·legi M. Immaculada de Tremp organitzen aquesta setmana la Setmana de la Mobilitat Sostenible, amb l'objectiu de promoure l'ús de mitjans de transport nets i d'aquesta manera reduir la contaminació i millorar la salut i la qualitat de vida a Tremp. Durant aquesta setmana els pares han deixat els cotxes aparcats al garatge i han acompanyat als nens a l'escola a peu. Alguns dels alumnes han optat per la bicicleta o el patinet. Els nens valoren positivament la iniciativa i diuen que allargaran aquesta pràctica a la resta de curs. Des del centre s'ha comprovat que el temps des de casa a l'escola amb cotxe és més llarg que a peu. Amb aquesta iniciativa les escoles pretén conscienciar als nens i a tota la ciutadania en general de la necessitat de reduir l'ús dels vehicles i fomentar els desplaçaments a peu i amb mitjans de transports ecològics, com les bicicletes, patinets o patins.

A més de la recomanació a les famílies de fer els trajectes a l'escola sense cotxe durant aquests dies, les escoles volen convidar a pares i fills a reflexionar plegats sobre aquest tema i veure com cadascú pot posar el seu gra de sorra per reduir la contaminació, millorar la salut, contribuir a fer una ciutat més agradable per a tothom.Per tal d'augmentar la seguretat i facilitar l'arribada i la sortida dels alumnes a les escoles, durant aquesta setmana, es tallen els carrers de les escoles durant mitja hora. Durant aquest espai de temps, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra vetllen per la seguretat i també asseguraran l'accés als vehicles autoritzats, com ambulàncies i autobusos.

Anar al contingut