Barcelona

Les entitats socials, les més afectades pel 155, segons ServidorsCAT

RedaccióActualitzat

L'últim informe de ServidorsCAT constata els retards i la falta de pagament que han tingut les entitats del Tercer Sector com a conseqüència de l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució.

La presidenta de l'associació, Yolanda Hernández, considera que les àrees d'Economia i Exteriors han estat de les més afectades per la intervenció del govern espanyol. Hernández ha desglossat alguns dels serveis que s'han vist més afectats en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio: es tracta dels serveis que presten les entitats socials. El retard en el pagament ha provocat la paralització de la concessió de places de servei públic":

"Hi ha hagut manques de pagament a entitats del Tercer Sector que s'han trobat amb dificultats per atendre col·lectius més vulnerables. Algunes fundacions depenen de la DGAIA. La congelació també de places públiques a gent gran arreu. La paralització, retard, en l'assistència per a dones maltractades."

Hernández confia que amb la formació del nou govern es retirarà de forma automàtica el 155. Però creu que, tot i així, serà difícil tornar a la situació prèvia:

"En teoria, quan hi hagi un nou govern desapareix de forma automàtica el 155. El que passa és que recuperar de forma automàtica totes les pèrdues que hem tingut fins ara serà complicat. Sobre tot les actuacions per recuperar la política exterior, el Diplocat i totes aquestes entitats que han quedat suprimides, no serà fàcil."

Yolanda Hernández també ha explicat que l'entorn del president Torra no s'ha posat encara en contacte amb ells i que, en cas que hi hagi nou govern i no els citi, li faran arribar els seus informes al nou executiu.

 

ARXIVAT A:
Article 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut