Barcelona

Les entitats de suport a persones amb síndrome de Down denuncien una tisorada en les ajudes públiques

Coincidint amb la commemoració, aquest dimecres, del Dia Internacional de la Síndrome de Down, les entitats que treballen amb discapacitats intel·lectuals denuncien que no reben les ajudes públiques destinades a facilitar la seva emancipació. Asseguren que no han percebut l'import corresponent a l'any passat i que les famílies estan pagant de la seva butxaca uns serveis que costen uns 600 euros.

RedaccióActualitzat
Les entitats de suport a persones amb síndrome de Down aprofiten l'efemèride, que aquest dimecres se celebra el Dia Internacional de la Síndrome de Down, per reivindicar un major suport per part de l'Administració.

Denuncien que els programes establerts perquè aquestes persones s'independitzin quan són adultes no han rebut ajudes públiques com fins ara durant el 2011. I que això suposa una despesa per a cada família de 600 euros, una quantitat que alguns pares dubten que es puguin permetre durant molt de temps. Aquests diners serveixen per pagar el sou de l'educadora social que les visita diàriament per seguir el seu dia a dia, ajudar-les i així tranquil·litzar les famílies.

En alguns casos, les persones amb discapacitat intel·lectual no compten amb el suport dels pares, que ja són grans i estan malalts i per això la Fundació de la Síndrome de Down paga temporalment la seva educadora. La fundació, però, ho veu com una fórmula temporal i exigeix al govern una solució urgent per evitar que entrin en una residència.

Actualment, hi ha més de 900 persones que es beneficien d'aquestes prestacions però també queden per resoldre desenes d'expedients que estan parats. El govern manté que el mes d'abril sortirà la convocatòria d'ajuts del 2012 amb una partida pressupostària sis vegades superior a la de l'any passat amb què preveu donar sortida a totes les sol·licituds.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut