Les enquestes indiquen que els partidaris del Brexit poden guanyar amb claredat
Segons els últims sondejos, un 46% de britànics votarà marxar de la UE, i només un 39% ho farà a favor, mentre el diari "The Sun" demana explícitament votar Brexit
Les enquestes indiquen que els partidaris del Brexit poden guanyar amb claredat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Londres

Les enquestes indiquen que els partidaris del Brexit poden guanyar amb claredat

Segons els últims sondejos, un 46% de britànics votarà marxar de la UE, i només un 39% ho farà a favor, mentre el diari "The Sun" demana explícitament votar Brexit

RedaccióActualitzat

Alarma de les grosses entre les forces polítiques britàniques partidàries de continuar a la Unió Europea (UE) a poc més d'una setmana del referèndum. La xifra dels que volen abandonar-la, que s'agrupen al voltant de la neoparaula Brexit, que ajunta l'arrel Br- de "Britain" (informalment, Regne Unit) i la paraula "exit" (sortida), augmenta sense parar.

L'última enquesta coneguda aquest mateix dimarts, encarregada pel diari "The Times", mostra un 46% de britànics a favor de marxar, mentre que els que es volen quedar són un 39%,la distància més gran que hi ha hagut en els sondejos fets fins ara.

Amb aquesta perspectiva, estan posant sobre la taula tots els esforços per argumentar els beneficis de quedar-se. Un dels que més s'hi està esforçant és l'exprimer ministre Gordon Brown, que en un vídeo gravat davant les ruïnes de la catedral de Coventry, bombardejada pels nazis, que ja han vist milions de persones, convida els britànics a agafar perspectiva:

"Durant segles, excepte aquest, les nacions d'Europa s'han matat per la supremacia. En totes les generacions, excepte aquesta, ha mort la nostra gent. I ara hi ha una Europa en pau, una Europa on es prenen les decisions dialogant, discutint, debatent."

 

 

"The Sun" posa tota la carn a la graella a favor del Brexit

El diari sensacionalista "The Sun", el més llegit del país, també ha fet servir grans arguments per defensar exactament el contrari. En el seu editorial d'aquest dimarts, assegura que el referèndum és "l'última oportunitat" per alliberar-se de la "dictatorial" Brussel·les. En l'editorial el diari ha afirmat que la UE "no es pot reformar", ha furgat en el tema més sensible de les últimes setmanes de campanya, la immigració, i ha demanat explícitament el vot d'una manera força dramàtica:

"Estem a punt de prendre la decisió política més important de les nostres vides. 'The Sun' us insta a votar 'marxar'."

"Si ens quedem serem engolits d'aquí a pocs anys per una Alemanya que s'expandeix inexorablement. Quedar-nos serà pitjor pel que fa a la immigració, els llocs de treball, els salaris i el nostre estil de vida. Quedar-nos implica tenir menys poder per tallar la immigració massiva que manté els sous baixos i posa una pressió catastròfica a les nostres escoles, hospitals, carreteres i habitatges."

"The Sun" acusa els partidaris de quedar-se a la UE de ser els mateixos que en el seu moment van fer campanya a favor de l'euro apel·lant a un "destí apocalíptic" si no s'adoptava la moneda europea.

I tot plegat amb una editorial que ocupa tota la portada, juntament amb una adaptació del lema "Believe in Britain" ("Creure en el Regne Unit") del partit antieuropeista UKIP. En aquesta adaptació la paraula "Believe" ("creure") es converteix, gràcies a una bandera britànica, en "Lieve" ("marxar").

 

VÍDEOS RELACIONATS

ESPECIALS RELACIONATS

Anar al contingut