La nena estava acampant amb la família quan va sortir a fer un tomb amb els amics (Policia Estatal de Nova York)

Les empremtes en una nota de rescat permeten alliberar una nena segrestada als Estats Units

Charlotte Sena estava acampant amb els pares quan va desaparèixer, dissabte passat

Redacció/AgènciesActualitzat

El segrest d'una nena de 9 anys a l'estat de Nova York, als Estats Units, s'ha pogut resoldre satisfactòriament gràcies a la troballa d'unes empremtes dactilars en una nota de rescat.

La nena, Charlotte Sena, va desaparèixer dissabte mentre anava en bicicleta. Centenars de persones s'han abocat en la seva recerca durant aquests dies, però la clau per resoldre la desaparició l'han acabat trobant els investigadors de la policia.

En tenir coneixement de la nota que havia arribat a la bústia de la casa de la família, els especialistes van analitzar el paper i van comprovar com les empremtes que hi havien quedat marcades encaixaven amb unes que la policia tenia guardades per un incident de conducció en estat etílic l'any 1999.

Així, agents policials van desplaçar-se cap a una finca propietat de la mare de l'home a qui apuntaven els arxius policials, i van trobar-lo a ell i a la petita. Sena estava amagada dins d'una autocaravana, en un armari, i aparentment il·lesa.

Centenars de persones han participat en les tasques de recerca (Policia Estatal de Nova York)

"Després d'una certa resistència, el sospitós ha estat detingut i immediatament després s'ha localitzat la nena dins d'un armari", ha explicat la governadora de Nova York, Kathy Hochul, en una conferència de premsa.

"Ella sabia que l'estaven rescatant. Sabia que estava en bones mans", ha assegurat. "És un molt bon dia, les nostres oracions han tingut resposta", considera Hochul, que ha confirmat que el detingut és Craig Nelson Ross, Jr., de 47 anys.


D'acampada amb la família 

Segons Hochul, Charlotte i la seva família havien sortit d'acampada dissabte passat al Moreau State Park. Al voltant de l'hora de sopar, la petita i alguns amics propers van anar amb bicicleta pel parc, però ella va decidir anar-se'n sola.

Com que no tornava, els seus pares, amics i més gent d'altres càmpings van decidir sortir a buscar-la. Els pares van denunciar-ne la desaparició minuts després que el grup trobés la seva bicicleta abandonada.

Diumenge al matí es va emetre una alerta per part de les autoritats i la recerca s'ha allargat dos dies amb centenars de professionals i voluntaris, fins arribar al final feliç.

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsMenors
Anar al contingut