Salvador Illa (PSC): "El canvi ha arribat"

El PSC és el partit més votat en aquestes eleccions del 14F. Els socialistes han empatat en escons amb Esquerra, però l'han superat en vot. El candidat del PSC, Salvador Illa, ha agraït els resultats i ha celebrat que Catalunya hagi votat "amb maduresa, esperança i mirant de cara al futur".

Illa assegura que ara és el moment de passar pàgina. Diu que la "Catalunya de sempre ha tornat" i promet que portarà el canvi.

"Em presentaré a la investidura. El canvi ha arribat"

Illa diu que aquest és el primer gran pas cap un canvi "imparable": "No hi ha més solució que el retrobament, i això és el que han dit les urnes".



El candidat del PSC ha dirigit unes paraules en castellà a diversos dirigents del PSOE, començant per Pedro Sánchez, i també a membres del govern espanyol que van ser al seu equip quan era ministre de Sanitat.

Illa s'ha emocionat i ha dedicat la victòria a Sergi Mingote, alpinista mort al K2 ara fa un mes i exalcalde socialista de Lloret de Mar.
 
 

Iceta: "Som el primer partit de Catalunya".

Abans de la compareixença d'Illa, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat que la formació hagi tornat a ser "el primer partit de Catalunya".

"Hem aconseguit guanyar en vots i empatar en escons. Mai vist. No ho aconseguíem des del temps de Pasqual Maragall"

Per Iceta, la victòria d'Illa suposa un aval a la política del PSC i el PSOE al govern espanyol.
Anar al contingut