El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en una imatge d'arxiu
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Les eleccions de la Cambra de Comerç asseguren la reelecció de Valls amb un 2% de participació

Miquel Valls ha assegurat el seu lideratge al capdavant de la Cambra de Comerç de Barcelona. De les 60 candidatures que han estat elegides a les eleccions d'aquest dimarts, 59 són del sector oficialista, afí a Valls, cosa que li garanteix la reelecció. Únicament la candidatura de l'empresa Temsa-Dos, que competia amb l'oficialista Enric Reyna, ha obtingut més vots. Això significa que Reyna queda fora del ple, així com l'empresari tèxtil Joan Canals. Del total d'empreses que podien votar, només van exercir el seu dret un 2%, percentatge similar a les eleccions anteriors.

Actualitzat
La secretària general de la Cambra de Comerç de Barcelona, Maria Dolors Colomer, ha justificat la poca participació assegurant que en la majoria dels grups es presentava un únic candidat i "és perquè aquest candidat té el suport del gremi i del sector al qual pertany".

A les eleccions s'hi havien d'escollir 60 membres del ple. En 45 dels casos només s'hi presentava un candidat i era afí a Valls. En els 15 llocs restants, n'hi havia més d'un, però a gairebé tots ha triomfat el continuisme. Han quedat fora del ple els representants de la plataforma d'empresaris Implicat i els del Centre Català de Negocis. Aquest últim, a favor de la independència de Catalunya, ha anunciat que impugnarà les eleccions perquè considera que hi ha hagut irregularitats amb el vot per correu.

El nou ple elegirà Miquel Valls com a president de la Cambra de Comerç el dia 18 de juny.
Anar al contingut