Pedro Sánchez i Susana Díaz en un acte de campanya de les eleccions andaluses (EFE)
Pedro Sánchez i Susana Díaz en un acte de campanya de les eleccions andaluses (EFE)
Madrid

Les eleccions andaluses, el termòmetre de Pedro Sánchez per convocar les generals

Albert CalatravaActualitzat

Els resultats de les eleccions a Andalusia poden determinar si Pedro Sánchez es decideix a convocar eleccions generals anticipades de cara a l'any que ve.

Fonts del PSOE admetien abans dels comicis que estaven pendents de dos factors que podrien indicar que és l'hora de convocar comicis:

-El primer, si Susana Díaz obtenia un bon resultat, per sobre del 33% dels vots. Un indici que el vot socialista està mobilitzat, més encara si es té en compte que, fora d'Andalusia, Pedro Sánchez desperta més simpaties que no pas la presidenta de la Junta.

-I el segon factor, si es confirmava la fractura del vot de la dreta; si hi ha "sorpasso" de Ciutadans al PP o la irrupció de Vox al Parlament andalús.

Al PSOE hi ha qui pensa que, sense tots aquests factors, és millor tenir prudència i intentar arribar a la tardor de l'any que ve per convocar eleccions.

I el cas és que Susana Díaz s'ha quedat lluny del 33% i, tot i la millora dels resultats, Ciutadans no ha aconseguit superar el PP. El que sí que s'ha acomplert és la irrupció de Vox, que ha aconseguit un resultat que ningú s'esperava.

Sigui com sigui, però, el discurs del govern espanyol és que els elements externs no els condicionen.

 

 

Des de l'entorn de Pedro Sánchez insisteixen que no hi ha res tancat sobre un possible avançament electoral. Expliquen que el president espanyol opta per l'hermetisme sobre aquest debat, però que, en qualsevol cas, serà una decisió autònoma i sobirana del cap de l'executiu.

Però, des de fa dies, Podem assenyala un avançament electoral. Pablo Iglesias ja ha traslladat als seus col·laboradors que cal tenir la màquina electoral a punt, fins i tot per a uns comicis que es podrien convocar pel març.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut