Barcelona

Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el dimecres 1 de novembre

Segons ha pogut saber TV3 de fonts del govern, les eleccions catalanes de la tardor ja tenen data. Seran l'1 de novembre, el dia de Tots Sants. Un dimecres festiu per evitar, segons aquestes mateixes fonts, que el pont del 12 d'octubre, el Dia de la Hispanitat, caigui enmig de la campanya electoral. Una campanya que començaria a les dotze de la nit del dia 15 d'octubre. El president de la Generalitat, Pasqual Maragall convocarà oficialment les eleccions a finals d'agost.

Actualitzat
Ja no queden més incògnites per resoldre. En els últims mesos hi ha hagut tres grans interrogants: el futur polític de Maragall, el nom del seu successor com a candidat del PSC i la data de les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya. El mateix president va anunciar el 21 de juny que ell no es tornaria a presentar, cinc dies més tard l'executiva dels socialistes catalans va escollir José Montilla com a cap de cartell, i aquest dimecres TV3 ha sabut que les eleccions catalanes se celebraran el pròxim dia 1 de novembre.

Podria ser, que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, aprofités l'últim ple de la legislatura que aquest dijous es fa al Parlament per anunciar oficialment la data, però la idea del president és fer-ho tornant de vacances. Els partits polítics, llevat del PSC, li havien reclamat que fes pública la data al més aviat possible però per ara, l'única pista que havia donat era que dissoldria el Parlament a finals d'agost. Això volia dir que els comicis podrien ser, com a molt d'hora, el 22 d'octubre. Però segons les fonts del govern de la Generalitat que ha consultat Televisió de Catalunya s'ha descartat aquest diumenge perquè el pont del 12 d'octubre, el Dia de la Hispanitat, cauria en plena campanya electoral.

Finalment, s'ha escollit un dia insòlit. No seran en diumenge, sinó en dimecres. Serà la segona vegada des de la restauració de la democràcia que les eleccions se celebrin en un dia entre setmana, com ja va passar als comicis del 1980. Això sí, en un dimecres festiu: el dia de Tots Sants. L'1-N doncs, és a partir d'avui un protagonista del 2006, el dia que marcarà el futur polític de Catalunya fins al 2010. Conscients d'això, els partits ja han activat tota la maquinària electoral en una llarga precampanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut