Ghouta oriental

Dures imatges del rescat d'un nen atrapat entre la runa a Síria

RedaccióActualitzat

A Síria, no hi ha treva. Dia rere dia se succeeixen els bombardejos i les imatges de morts i rescats. Els "cascos blancs", voluntaris que treballen en la recerca de supervients, han difós unes dures imatges del rescat d'un nen d'entre la runa a Saqba, a Ghouta oriental, als afores de Damasc, la capital siriana.

En les imatges es veu com els voluntaris busquen el nen, a qui se sent plorar sota dels blocs de pedra d'un edifici enfonsat després d'un suposat atac aeri. Finalment, troben el forat per on treure'l. Està espantat, no pot deixar de plorar.

Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, almenys 18 persones han mort aquest dimarts i una vuitantena han resultat ferides pels atacs aeris a la zona.

Fa vint dies que els bombardejos no s'aturen a Ghouta oriental, un dels últims bastions dels rebels -contraris a Al-Assad-. Les Nacions Unides estimen que hi viuen uns 400.000 civils i que el menjar i els medicaments s'estan esgotant. Fa cinc anys que les forces governamentals els assetgen. Dijous passat van causar la mort d'almenys 23 civils, entre aquests tres nens i l'Observatori ja xifra els morts, en 148, des del 29 de desembre.

Fa gairebé set anys de la guerra de Síria, que fins ara ha deixat mig milió de morts, una xifra que no para de créixer. Síria tenia 24 milions d'habitants, i més de la meitat ja són desplaçats o refugiats. Els que s'hi han quedat han de fer front a un malson diari.

Notícia relacionada: Qui es farà càrrec dels 210.000 milions d'euros que costarà la reconstrucció de Síria?

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut