Exterior de l'escola pública de Càceres a la qual van les dues menors (EFE/Vicente Roso)
Covid-19

Les dues nenes de Càceres de pares negacionistes tornen a classe amb mascareta

Els pares, negacionistes, no volien que les menors complissin amb l'obligatorietat de dur mascareta a l'escola

Amb aplaudiments: així van rebre a l'aula, els companys, les dues germanes filles de pares negacionistes que no anaven a l'escola a causa de l'obligatorietat de dur mascareta.

Les dues nenes, que cursen tercer i cinquè de primària en una escola pública de Càceres, a Extremadura, van tornar a classe aquest dimarts.

Francisco Javier Amaya, secretari general d'Educació de la Junta d'Extremadura, ha explicat als mitjans que la primera jornada lectiva de les menors des de l'inici de curs va transcórrer amb tota normalitat.

Amaya ha celebrat que la qüestió hagi quedat resolta mitjançant la "bona predisposició" i el "diáleg constant" entre l'escola i la família, sense necessitat que hi intervinguessin "altres instàncies".

A Extremadura, el curs escolar va començar el dijous 9 de setembre. El dia abans, l'escola havia rebut un burofax anunciant que les dues nenes no portarien mascareta, perquè els seus pares estaven en contra d'aquesta mesura establerta pel protocol de l'escola i la normativa de la Junta d'Extremadura. 

La decisió del centre, d'entrada, va ser permetre l'accés de les menors i mantenir-les a distància dels companys. Hi va haver pares, però, que van protestar.

Alguns van amenaçar de no portar els seus fills a classe, mentre que d'altres van avisar que emprendrien accions legals si els seus fills es contagiaven de Covid-19. 

Dijous passat, però, les nenes ja no van anar a classe. Al final, no hi han assistit tres dies.

Els pares de les dues menors, informen diversos mitjans, estan assessorats legalment per un advocat vinculat a una associació negacionista.

La Conselleria d'Educació de la Junta d'Extremadura havia advertit que si les nenes estaven dues setmanes sense anar a classe activarien el protocol per absentisme escolar.

Ara, tot i la resolució del conflicte, la Junta manté la sol·licitud de l'informe que havia demanat a la Fiscalia, perquè "serveixi d'exemple" a seguir en el futur.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Covid-19
Anar al contingut