Les dues cares de la loteria: del club de dansa de Cubelles a la decepció de Ripollet

RedaccióActualitzat

Més de tres milions d'euros del segon premi, el 21015, els ha repartit el club de dansa Fame de Cubelles. El van comprar a Almansa. Per què aquest número? Doncs, com ha explicat una de les responsables de l'escola, perquè és el dia que la van inaugurar: el 2 d'octubre del 2015.

Han repartit aquests 25 dècims en participacions de 5 euros entre totes les alumnes. És a dir, 6.250 euros per cada euro jugat.

 

 

L'altra cara de la moneda: Ripollet. Una administració de la població tenia un quart premi, el 67774. Hauria pogut repartir tres milions d'euros, però va tornar tots els dècims, quinze sèries del quart premi, dotat amb 200.000 euros cadascuna. La raó: als clients de l'administració de loteria no els va agradar el número.

"A la gent no li agraden els números tan repetitius. Si els agafen, és com a últim recurs, però no són un tipus de número que tinguin sortida", explica la propietària de l'administració, Sílvia Turmo.

 

 

Un fet menys habitual és que qui reparteixi dècims sigui una llibreria. A Segur de Calafell, la llibreria Esther ha repartit més de 800.000 euros del 29031, un dels cinquens premis.

La llibretera, Esther Vivancos, va comprar 138 dècims a l'administració de loteria La Fortuna, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, que en tenia setze sèries. La majoria d'afortunats són veïns de la zona -molts, jubilats- i també turistes.

"Serviran per passar millor el Nadal", han dit alguns premiats.

La grossa, 14 milions a Catalunya

Una part de la grossa s'ha repartit en petites dosis a Catalunya, en quinze poblacions. En total, hi han caigut uns 14 milions d'euros. Dues administracions de la ciutat de Barcelona són les que més diners han esgarrapat: una al carrer Sicília i una altra al carrer Navas de Tolosa, on se n'ha venut una sèrie, és a dir, s'han repartit 4 milions d'euros.

 

 

Una administració de Sabadell n'ha venut quatre dècims, dos més s'han repartit a Santpedor, a la Seu d'Urgell i a Olot.

La resta dels bitllets premiats amb la grossa s'han venut a Cardedeu, Granollers, Pineda de Mar, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Figueres, Sant Joan les Fonts, Altafulla i Camarles. En aquests casos, un sol dècim per administració.

ARXIVAT A:
Loteria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut