Tòquio

Les dones que consumeixen soja tenen menys risc de patir un càncer de pit

El consum habitual de soja com a aliment redueix el risc de càncer de pit, segons un estudi japonès. El treball l'ha fet el Centre Nacional del Càncer de Tòquio, seguint durant una dècada unes 25.000 dones de 40 a 69 anys. Els investigadors han constatat que les dones sanes tenien a la sang una concentració molt més alta d'una isoflavona present a la soja, anomenada genisteïna. En concret, el risc de càncer de mama és tres cops inferior en les dones amb una taxa més alta d'aquesta substància.

Actualitzat
L'informe posa de manifest que les dones que tenen índexs elevats de genisteïna, una insoflavona que conté la soja, estan menys exposades a patir un càncer de pit que les dones que tenen un índex menor.

L'estudi s'ha dut a terme a partir de 25.000 dones del Japó de 40 a 69 anys durant deu anys i mig i tenint en compte el seu consum de soja. L'equip ha estudiat la relació entre la concentració de genisteïna al cos i el càncer de pit comparant mostres sanguínies de 144 dones que han desenvolupat un càncer de pit i de 288 dones que no tenen càncer.

El resultat és que el risc de càncer per a les dones que tenen l'índex més alt de genisteïna és tres vegades inferior que per a les dones que tenen una concentració d'aquesta substància més baixa.

Per exemple, les dones que tenen l'índex més alt de genisteïna consumeixen 100 grams de tofu o 50 grams de "natto" al dia. De totes maneres, l'estudi alerta que un consum excessiu d'aquesta substància en forma de suplement, podria, a la inversa, augmentar els riscos de càncer de pit.

Alhora, un altre estudi publicat al Japó ha mostrat que les dones que consumeixen habitualment productes a base de soja també tenen menys riscos d'atacs cardíacs.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut